Noterlerde Nöbetçi Sistemi başlıyor

Noterlerde Nöbetçi Sistemi başlıyor

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ DE NOTERLİK HİZMETİ VERİLECEK

Noterlerde Nöbetçi Sistemi başlıyor

Bakan Abdülhamit Gül´ün nöbetçi noter uygulamasının başlatılacağını duyurmasının ardından sistem bu hafta sonu hayata geçiriliyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ün, "Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişletmiş olacağız" açıklamasının ardından hayata geçirilen uygulama şu şekilde olacak:

NÖBETÇİ NOTER NEDİR, HANGİ İŞLEMLER YAPILIR? NÖBETÇİ NOTERLER NE ZAMAN AÇIK?

Bakan Gül, nöbetçi noter konusunda çeşitli görüşmeler yaptıklarını, temaslarda bulunduklarını hatırlatan Bakan Gül, kamuoyundan da destek aldıklarını dile getirdi. Uygulamayla, hafta içi çalışan, mesai yapanların işlemlerini hafta sonu yapmalarının sağlanacağını ifade eden Gül, bu konuda olumlu geri dönüşlerin olduğunu bildirdi. Temel yaklaşımın "güven veren adalet" olduğunu vurgulayan Abdülhamit Gül, vatandaşların yargıya güvenini artırıcı çalışmaların süreceğine işaret etti.

UYGULAMANIN KAPSAMI GENİŞLETİLEBİLİR

Nöbetçi noter uygulamasının da bunlardan biri olduğuna dikkati çeken Gül, kurumlarla, odalarla, meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü aktararak, şöyle devam etti: "Çok yakın zamanda nöbetçi noter uygulamasını ülkemizde görmeye başlayacağız. Daha sonra da kapsamını genişleteceğiz. İlk olarak nöbetçi noter uygulamasına cumartesi ve pazarla başlayacağız. Sistemin sağlıklı işlemesini, eksikliklerin tamamlanmasını sağladıktan sonra da hafta içi belli saatlere kadar da uygulamanın kapsamı genişletilebilir.

İLERİDE 17.00´DEN SONRA DA NÖBETÇİLİK SİSTEMİ UYGULANACAK

Uygulama başladıktan sonra talebe, ihtiyaca göre kapsamı genişletme, tekrar gözden geçirme mümkün olacaktır. Hafta içi saat 17.00´den sonra nöbetçi noter uygulamasını hedefliyoruz. Memur arkadaşımız işten çıktı, hafta içi noter ihtiyacı var, hafta içi de notere gidebileceği bir düzeni planlıyoruz. Şu anda ilk etapta hafta sonu, cumartesi, pazar için bunun planlamasını yapıyoruz."

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ DE NOTERLİK HİZMETİ VERİLECEK

Bu açıklamanın ardından Kırıkkale´de de bu Cumartesi ve Pazar, nöbetçi noterlikler açık olacak. Nöbetçi Noterlikler, Türkiye Noterler Birliğinin internet sayfasından (https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx) öğrenilebilecek ve tüm işlemler Cumartesi ve Pazar günleri de yapılabilecek.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü