?Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış´

?Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış´

DÖNGELOĞLU KONUŞMASIYLA KATILIMCILARI MEST ETTİ

DÖNGELOĞLU KONUŞMASIYLA KATILIMCILARI MEST ETTİ

?Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış´

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ?Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış´ konulu programa konuşmacı olarak katılan ünlü ilahiyatçı Ömer Döngel oğlu Tıbb-ı Nebevî´nin bağlayıcılığı konusunda pek çok değerlendirme yapıldığını söyledi.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Program Hafız İshak Danış´ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Grup Dergâh İlahi Grubu´nun okuduğu Mevlidi Şerif ile devam eden program, Semazen gösterisiyle katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Programa konuşmacı olarak katılan, Ünlü İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu yaptığı konuşmada, ?İslâm bilginlerine göre Hz. Muhammed´in tıpla ilgilenmesinin temel sebebi, peygamberlerin gönderilmesinin gerçek gayesi olan dünya ve ahiret saadetinin temin edilmesinde insanların beden sağlığına ihtiyaç duymalarıdır.  Nitekim Allah Resulü sadece dinî ahkâmı öğretmek için gönderilmemiştir.?

PEK ÇOK DEĞERLENDİRME YAPILDI

?Hayatın bütün ünitelerinde, bir hayat nizamı olan İslam´ın nasıl uygulanacağını göstermek için de gönderilmiştir ki O´nun üsve-i hasene (en güzel örneği ) var oluşundaki manalardan biri de Tıbb-ı nebevîdir? Döngeloğlu, Tıbb-ı nebevî´nin bağlayıcılığı konusunda şimdiye kadar pek çok değerlendirme yapıldığını belirtti. Konuşma ve soruların ardından Grup Dergâh İlahi Grubu´nun okuduğu ilahilerle kalabalık coşarken Program yapılan kapanış duasıyla sona erdi. Programa İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Müdürleri Hastane Yöneticileri Sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!