Öğrenciler ve veliler isyanda!

Öğrenciler ve veliler isyanda!

YAZ OKULUNDA NOT ORTALAMASI ŞARTI!

Öğrenciler ve veliler isyanda!

Kırıkkale Üniversitesi´nin yaz okuluna katılacak öğrenciler için 2,50 diploma ortalamasını şart koşması öğrencileri ve velileri isyan ettirdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Öğrenciler alınan bu karar karşılık, küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası sitesi change.org´da imza kampanyası başlattılar. İmza kampanyasına şu ifadeler not düşüldü; ?Yıllardır emek verdiğimiz ve en sonunda mezun olma aşamasına geldiğimiz KÜ´de kimimiz 4, kimimiz 5. sınıfız. Okul okumayı kolay bir işmiş gibi gören, çektiğimiz zorlukları önemsemeyen ´ilginç´ bir kararla 2.50 ortalaması getirildi. Bu bizi mağdur ediyor, ailemizi mağdur ediyor.  Kimseye yaramayan bir yatırım! 2.50 ortalaması kuralının acilen kaldırılıp, şu an kayıt döneminde olan okulların yaz okullarına kayıt yaptırabilmek istiyoruz.?

SOSYAL MEDYADA İSYAN

Mezun olabilmek için 2,00 ortalama gerekirken, yaz okuluna katılabilmek için 2,50 ortalama isteyen Kırıkkale Üniversitesi´nin binlerce öğrenciyi mağdur ettiği iddia edildi. Öğrenciler sosyal medya hesaplarından diğer üniversitelerdeki uygulamaları örnek göstererek Kırıkkale Üniversitesi´ni protesto ettiler. Diğer üniversitelerde 2-3 dersten kalan öğrencilerin, kendi üniversitelerinde yaz okulu olmadığı takdirde başka okulların yaz okullarına gidebildiğini ifade eden öğrenciler, Kırıkkale Üniversitesi´nde ise öğrenciyi göndermeme üzerine bir sistemin kurulduğunu öne sürdüler.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti