Öğrencilere tüketici hakları anlatıldı

Öğrencilere tüketici hakları anlatıldı

Kırıkkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda, Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bağlı Tüketici Şube Müdürlüğü tarafından Tüketici hakları'' konusunda seminer verildi.

HER BİREY HAKLARINI BİLMESİ GEREKİR
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere, Okulun Toplam Kalite Yöneticisi İsmail Çınar Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Tüketici Şube Müdürü Ayşe Şule Toydemir, Tüketici hakem Heyeti raportörü Filiz Bağcı, Uğur Balcı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Seyfettin Çetiner’ in katıldığı seminerde 4077 sayılı Tüketici Korunması hakkında Kanun ele alındı. Tüketici Şube Müdürü Ayşe Şule Toydemir seminerin açılış konuşmasında, Tüketici hakları konusunun çok önemli bir konu olduğunu her bireyin bu haklarını bilmesi gerektiğini ifade ederek eğitimlerin devam edeceğini ifade etti. Kırıkkale Valiliği zemin katında bulunan Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına gelebileceklerini ve yardımcı olabileceklerini söyledi.

SATIŞ SÖZLEŞMELERİ
Daha sonra Tüketici Hakem Heyeti raportörü Filiz Bağcı tarafından slayt eşliğinde sunum yapıldı. Bağcı, yaparak tüketici açısından önemli bilgiler verdi. Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinin çok önemli bir görev yürüttüğünü belirten Bağcı, tüketici ile ilgili bilgi, deneyim ve düşüncelerin sık, sık tüketici ile birlikte firmalarla, okullarla da paylaşıldığı anlattı. Tüketici hakem Heyetlerinin ile satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıkları çözümlemek amacıyla kurulduğunu söyleyen Bağcı, Ayıplı Malda Tüketicinin seçimlik hakları olduğunu dile getirdi. Kapıdan satışlarda sözleşmede belirlenen şartların, sonradan hiçbir şekilde ve şartta tüketici aleyhine değiştirilemeyeceği ifade etti. Ayrıca İnternet satışlarında çok dikkatli olunması, yedi günlük sürenin geçirilmemsi gerektiğini söyledi. Sunum sonrası öğrencilerle soru cevap bölümüne geçildi. Söz alan öğrenciler hayatın gerçeği olan tüketim ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi iç**in eksikleri dile getirirken, yaşadıkları tüketici sorunları hakkında sorular sordular. Bağcı ise soruların cevaplarını ayrıntıları ile anlattı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti