Öğrencilerimiz bölge finalisti

Öğrencilerimiz bölge finalisti

7. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ

7. ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ

Öğrencilerimiz bölge finalisti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Arapça Bilgi Yarışmasının Karabük bölge finalisti Kırıkkale Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

9 İLİ GERİDE BIRAKTILAR

Ankara, Bartın, Çankırı, Çorum, Bolu, Karabük, Sinop, Zonguldak, Kastamonu illeriyle yarışan Kırıkkale Beşir Atalay Anadolu İmama Hatip Lisesi finale yükselerek Karabük bölge birincisi oldu.

ARAPÇA EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Akgül, yaptığı açıklamada, düzenlenen yarışmalar sayesinde öğrencilerin Arapça eğitimini daha çok geliştirdiklerini söyledi. Arapçanın Kur´an-ı Kerim için sevdirilmesi gerektiğini belirten Akgül, "Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz Arapçayı daha çok öğreniyorlar. Günlük yaşamdan hikâyeleri Arapça olarak konuşma ve hitap etme becerisi kazanmalarının yanı sıra mesleki bilgilerine de katkı sağlıyor. Öğrenciler Arapça olarak ezber yapma, telaffuz etme, makam, vurgu, jest ve mimikleri kullanma, tercüme yeteneğinde artma, kelime hazinesini artırma ve Kur´an dili olan Arapçayı daha da benimsenmiş oluyorlar" dedi.

YARIŞMAYA PLANLI HAZIRLANDI

Öğrencilerin yarışmaya çok planlı hazırlık yaptıklarını ifade eden Akgül, ?Zorlu bir mücadele oldu. Öğrencilerimizi planlı ve programlı şekilde yarışmaya hazırladık. Final sonrası okulumuzda öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte büyük sevinç yaşadık? ifadelerini kullandı.

28 MAYIS´TA ANKARA´DA YARIŞACAKLAR

Akgün, 28 Mayıs tarihinde Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye finali hazırlıklarına başladıklarını ve dereceye girmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı