Öğrencilerin Nevşehir çıkartması

Öğrencilerin Nevşehir çıkartması

GEZDİKÇE BİLGİ BİRİKİMİ ARTAR

Öğrencilerin Nevşehir çıkartması

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu´da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için gerçekleştirilen ve ?´Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz´´ projesi kapsamında 40 öğrenci Nevşehir´i gezdi.

GEZDİKÇE BİLGİ BİRİKİMİ

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmakta.

HACI BEKTAŞ İLÇESİ ZİYARETİ

Proje ile gençler Nevşehir´de ilk olarak Hacı Bektaş-ı Veli Müzeyi görme fırsatı elde ettiler. Sonrasında Üçhisar Kalesi hakkında bilgi alan gezi kafilemiz öğle yemeğinin ardından Göreme Açık Hava Müzesi ve Ürgüp Üç Güzeller´i gezdiler. Gönüllülük faaliyetleri kapsamında Avanos Aktefe Köyü camisinde kılınan vakit namazı sonrası şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim Tilaveti yaparak dua ettiler. Son olarak Avanos ve Çanak, Çömlek atölyesi ziyareti ederek hem yapımı hakkında bilgi aldılar hem de gençlerimiz kendi elleriyle çanak çömlek yapma fırsatı buldular.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok