Öğretmenler baş tacımız

Öğretmenler baş tacımız

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

Öğretmenler baş tacımız

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Kültür Müdürlüğünde bir program düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, ?Öğretmenler bizim baş tacımız? dedi.

RESİM SERGİSİ 

İlk olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenler tarafından yapılan eserlerin sergilendiği, Resim Sergisinin açılışını, Vali Ali Kolat ve protokol heyeti tarafından yapıldı. Daha sonra Kültür Merkezi Salonu?nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Buradaki kutlama törenine; Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, il müdürleri, davetliler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

MESLEĞİMDEN GURUR DUYUYORUM 

Programda, mesleğe yeni başlayan Müzeyyen Başyıldırım, böyle kutsal mesleğin bir üyesi olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenleri üstün çalışmalarına bağlı olduğunu dile getirerek, tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Gününü kutladı.

KUTSAL BİR MESLEKTİR

24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Vali Ali Kolat programda yaptığı konuşmada, ?Gerçekten de öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bunun kutsiyeti de dinimizden kaynaklanmaktadır. Yani hiçbir millet bizim kadar öğretmenlerine saygı göstermemiştir. Biz, örfümüzden, adetlerimizden ve inançlarımızdan gelen duygularla, bizlere bir harf öğretenin kölesi olma yolunu seçmişizdir. Biz, öğretmenlerimizin, âlimlerimizin, hocalarımızın, atının ayaklanın altından sıçrayan çamuru şeref kabul etmiş bir milletiz. Dolayısıyla öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Başöğretmen Atatürk´ünde dediği gibi, yeni neslin banisi öğretmenler olacaktır. Yeni nesli onlar yetiştirecektir. Geleceği onlar yönlendireceklerdir. Onun içinde öğretmenlerimizin çok donanımlı olması lazım. Sorumluluklarını ve bulunduğu konumu iyi değerlendirerek, velilerin çocuklarını öğretmenlere teslim ettikten sonra gözleri arkada kalmaması gerekir. Bu anlamda da öğretmenlerimiz büyük fedakârlıklar gösteriyorlar. Ama biz daha çok fedakârlık istiyoruz. Özellikle yeni başlayan öğretmenlerimiz, daha donanımlı, daha hazırlıklı bir şekilde, geleceğe yön vereceklerdir? dedi.

İYİ DURUMDAYIZ

Kolat, ?Kırıkkale´mizde öğretmen açısından hiçbir açığımız yok. Öğretmen mevcudiyeti açısından iyi bir konumdayız. Okullarımızın durumları oldukça iyi. Ama daha da iyi olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Özel idaremizin 5´te bir oranındaki bütçesi eğitime ayrılıyor. İlimizde 60 milyonun üzerinde eğitimle ilgili devam eden projelerimiz var.  Eğitim ortamının fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi anlamında ciddi çalışmalar devam etmektedir. Eski okullarımız yenilenmektedir. Yeni okullarımız yapılmaktadır. Dersliklerimiz ve sınıflarımız oldukça iyi durumda. Eğitim kalitesi açısından Türkiye de iyi bir konumdayız. Dolasıyla da emeği geçen, katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür ederiz. Bizler Valilik olarak, kamu kurumları olarak hep yanlarında olduk. Belediyemiz,  eğitime ciddi katkıları oluyor. Arsa tahsis ediyor? diye konuştu.

DESTEK VERİYOR

Kolat, ?Okul bahçelerinin yenilenmesi konusunda destek veriyor. Biz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, eğitim camiamızın yanındayız. Üniversitemizle, Belediyemizle, kurumlarımızla ve Valiliğimizle hep birlikte, eğitimin sorumluluğu altındayız. Eğitim sadece öğretmenlere bırakılmamalıdır. Bu anlamda herkes sorumluluk üstlenmeli. Bizim bütün amacımız, eğitimi ne kadar ileriye götürürsek, ülkemizi de daha da ileriye götürmüş olacağız. Ben bu vesileyle, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutuluyorum. Vefat edenlere de Allah´tan rahmet diliyorum.? dedi.

YEMİN TÖRENİ

Konuşmalardan sonra, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler için ?Yemin Töreni´ yapıldı. Öğretmenler Günü münasebetiyle şiir, resim, ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri ile emekli olan öğretmenlerimizin plaket ve "Hizmet Şeref Belgeleri" Valimiz Sayın Ali Kolat tarafından verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü