Öğretmenler adil ek gösterge ve eşit ders saati istiyor

Öğretmenler adil ek gösterge ve eşit ders saati istiyor

ÖĞRETMENLER MAĞDUR

Öğretmenler adil ek gösterge ve eşit ders saati istiyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kırıkkale Temsilciliği, ülke ve toplumumuzun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenlerin maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduklarını yaptığı basın açıklamasıyla dile getirdi.

ÖĞRETMENİ UNUTTULAR”

Aktif Eğitimciler Sendikası Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice yaptığı açıklamada, söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için ek göstergenin 3600'e yükseltilmesi, 15, 18 ve 20 olarak farklı farklı uygulanan aylık karşılığı ders saatlerinin ise eşitlenmesi gerektiği ifade etti. Delice, Küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumlulukları da artmaktadır. Bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurma, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bütün bunları yerine getirebilmesi için gerekli ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak artmaktadır. Gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, itibarlı olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan, kariyer mesleği öğretmenlerin de ek göstergelerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Hep beraber eğitim kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak, hak ettiği itibarını geri vermek, insanca yaşama hakkına ve hayat standardına ulaştırmak istiyorsak, maddi manevi sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunların başında yer alan ekonomik problemlerin çözümü için de öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkartılmalıdır.” dedi.

ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3600 OLMALIDIR”

Delice, Ek gösterge memurların maaşının hesaplanmasında kullanılan, hizmet sınıfları ve eğitim durumları ile kadro unvan ve derecelerine göre farklılık gösteren bir katsayıdır. 1 inci derece kadrolar için uygulanmak üzere 1500'den 8000'e kadar çeşitli ek göstergeler belirlenmiştir. Öğretmenlere uygulanan ek gösterge ise 3000'dir. Ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini ama ondan daha çok da emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilemektedir. Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına neden olmaktadır. Öğretmenler hem aldıkları eğitim gereği olarak hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3600 göstergeyi hak etmektedirler. Çünkü öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek gösterge 3600 olarak uygulanmaktadır” diye konuştu.

DÜŞÜK EK GÖSTERGE EMEKLİ ÖĞRETMENİ MAĞDUR EDİYOR”

Delice, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Ek gösterge tablosundan yola çıkarak emekli maaşı hesaplaması yapıldığında, ortaya son derece çarpıcı bir tablo çıkmaktadır. Ek gösteresi 3600 olan memur emeklisi, 979 TL ek maaş ödemesine hak kazanırken, ek göstergesi 3000 olan bir memur emeklisi, sadece 452 TL ek maaş ödemesi alabilmektedir. Bu durumda emekli bir öğretmen 450 TL'lik hak kaybına uğramaktadır. Öğretmenlerimiz emeklilikte aldıkları kıdem tazminatları da aynı nedenle 15.000 TL düşük olmaktadır. Bu uygulama, en başta Anayasamızın eşitlik ilkesine sonra da diğer mevzuatlarımızdaki eşit işe eşit ücret şartına aykırı olduğundan hukuksuz bir uygulamadır.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ