Önal, MKE çalışanlarına ek ücret talep etti

Önal, MKE çalışanlarına ek ücret talep etti

MKE ÇALIŞANLARINA BAYRAM SÜRPRİZİ OLACAK MI?

Önal, MKE çalışanlarına ek ücret talep etti

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte alınan tedbirler neticesinde, kamuda ve özel sektörde birçok iş alanında esnek çalışma ya da tamamen idari izin yöntemleri uygulanırken MKE çalışanlarının gece gündüz çalışıyor olmasına dikkat çeken CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, bu fedakârlığın karşılığının cüzi de olsa maddi olarak ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Talebine ilişkin dilekçeyi TBMM Başkanlığına sunan Önal, şu açıklamayı yaptı: “Covid 19 salgın hastalığı sürecinde esnek çalışma şartları kaldırılmış olmasına rağmen tüm sağlık risklerini göze alarak üstelik kendi canlarını hiçe sayarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mühimmat ihtiyacını karşılayan MKE’nin fedakâr işçilerine en az bir maaş tutarında tazminat ya da ek ücret ödenmelidir. Bu, MKE’nin kadrolu ve taşeron tüm işçilerinin en doğal hakkıdır.”

TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçeyi sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA/Aşağıda yazılı sorularımın Milli Savunma Sayın Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 98.maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96 ve 99. maddeleri uyarınca gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim./Ahmet Önal/​​Kırıkkale Milletvekili/ Milli Savunma Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) çalışanlarının esnek çalışma saatleri yaklaşık 1 ay önce sonlandırılmıştır. Bilindiği üzere Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun kadrolu ve taşeron işçileri yüksek Covid 19 hastalığı riskine rağmen birbirine çok yakın mesafede, birçoğu aynı tezgâhta yan yana çalışma yürütmektedir.”

“Yüksek salgın hastalık riskine rağmen Milli savunma sanayimizi ayakta tutan, ordumuza mühimmat üreten özverili MKE işçileri bu kritik süreçte görmezden gelinmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin övünç kaynaklarından biri olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu içerisinde bulunduğumuz bu zor koşullarda dahi gece gündüz demeden çalışmakta, Milli Savunma Sanayimizi ayakta tutarak Türk Silahlı Kuvvetlerimize ekipman ve mühimmat üretmektedir.”

“Buna rağmen Kamu İktisadi Kuruluşları arasında neredeyse en düşük ücretle işçi çalıştıran kurumlardan birisi de maalesef MKE kurumudur. Bu farkın biraz olsun kapatılması ile ayrıca Covid 19 salgın hastalık sürecinde özverili çalışmalarından asla taviz vermeyen, kendi sağlıklarını dahi hiçe sayarak çalışan MKE işçilerinin gösterdiği fedakârlık karşılığı, kurumda kadrolu ve taşeron olarak çalışan tüm işçilerimize mübarek Ramazan Bayramı öncesi en az bir maaş tutarında ikramiye ya da ek ücret ödemesi yapılması hem sorumluluğumuz hem de görevimiz olmalıdır. Bir maaş ikramiye tüm MKE işçilerinin en tabii haklarıdır.”

“Bu bilgiler ışığında,

1. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının ücretleriyle diğer Kamu İktisadi Kuruluşları çalışanları arasındaki ücret farkının kapatılmasına yönelik bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

2. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının yüksek risk grubu çalışanları statüsüne alınması yönünde bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

3. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun kadrolu ve taşeron çalışanlarına Covid 19 salgın hastalık sürecinde göstermiş oldukları fedakârlık, özveri ve üstün başarı neticesinde tıpkı sağlık çalışanlarımız ile PTT çalışanlarımıza verildiği gibi kendilerine bir ek ödeme ya da ikramiye ödemesi yapılması planlanmakta mıdır?

4. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarının çalışma alanlarında Koronavürüs (Covit-19) ile ilgili hangi önlemler alınmıştır. Alınan önlemler varsa bunlar doğrultusunda bir acil durum planı hazırlanmış mıdır?”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız