Onlar Kore için seve seve hayatlarını ortaya koydu

Onlar Kore için seve seve hayatlarını ortaya koydu

GÜNEY KORE ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ SAVUNMA ATEŞESİ ALBAY JAESİÇ PARK´TAN KIRIKKALE´YE SÜRPRİZ ZİYARET

GÜNEY KORE ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ SAVUNMA ATEŞESİ ALBAY JAESİÇ PARK´TAN KIRIKKALE´YE SÜRPRİZ ZİYARET

Onlar Kore için seve seve hayatlarını ortaya koydu

Güney Kore´nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ile dernek üyeleri, Kırıkkale´deki Kore gazilerine ziyarette bulundu.

GAZİLERİMİZ BARIŞ İÇİN MÜCADELE ETTİ

Heyet ilk olarak, Güzeltepe Mahallesi´nde yaşayan 86 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Gökbulut´u ziyaret etti. Ataşe Park, burada yaptığı açıklamada, Kırıkkale´de yaşayan Kore gazilerini ziyarete geldikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Kore gazilerinin sayısının azaldığını ifade eden Park, "Yaşayanlar da 80-90 yaşlarında. Benim en önemli görevlerimden biri Kore gazileri ve onların aileleriyle ilgilenmek. Gazilerimiz çok zor zamanda orada kahramanca barış için mücadele etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

TÜRKİYE´DE 2 BİN 330 KORE GAZİSİ VAR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan da Türkiye´de 2 bin 300 civarında Kore gazisi yaşadığını, bir kısmının da rahatsızlığı olduğunu dile getirdi. Kore gazilerini dernek çatısı altında toplamayı ve onlara hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Tandoğan, "Güney Kore´nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Park da bizimle birlikte gazilerimizi ziyaret ediyor. Onlar, Kore için hayatlarını ortaya koydular. Güney Kore de ahde vefa örneği sergileyerek onlarla sürekli ilgilenmektedirler" dedi. 

MADALYON VE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Ziyaretin ardından Park, gazi Gökbulut´a hatıra madalyonu, Tandoğan da çeşitli hediyeler verdi. Heyet, daha sonra Osmangazi Mahallesi´nde ikamet eden 86 yaşındaki gazi Ali Akay´ı ziyaret etti. Akay´a da madalyon ve hediye takdim edildi.

HABER MERKEZİ



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet