Örf ve âdetlerimize sahip çıkıyoruz

Örf ve âdetlerimize sahip çıkıyoruz

VALİ HAKTANKAÇMAZ DEÇYAD´IN GELENEKSEL ARABAŞI ŞÖLENİNE KATILDI

VALİ HAKTANKAÇMAZ DEÇYAD´IN GELENEKSEL ARABAŞI ŞÖLENİNE KATILDI

Örf ve âdetlerimize sahip çıkıyoruz

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Delice Çerikli B.Yağlı B.Avşar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneğinin (DEÇYAD) düzenlendiği arabaşı etkinliğine katıldı.

ARABAŞI ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

Türk Metal Sendikası Düğün Salonu´nda düzenlenen etkinlik, Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından slayt gösterisi eşliğinde arabaşı çorbası ikramı ile başladı.

MİLLET OLARAK KENETLENDİK

Davetlilerle birlikte arabaşı çorbası içen Vali Haktankaçmaz, ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreç içerisinde, millet olarak kenetlendiğimiz bir dönemde bu tür etkinliklerle bir araya gelmenin önemine değindi.

ÖRF VE ÂDETLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Vali Haktankaçmaz, ?Bu salonda şunu görüyorum, bu salonda sevgi var, saygı var, kardeşlik var. Bu salonda kültürüne sahip çıkma, örfüne sahip çıkma var. Bu salonda geleneklerini yaşatma, toprağına bağlılık var. İnşallah bizler bu kültürümüzü bizden sonra gelen nesillere aktaracağız ve bu millet bu topraklarda başı dik bir şekilde kıyamete kadar dün olduğu gibi bundan sonra da var olmayı sürdürecektir? dedi.

AFRİN HAREKÂTI GÜVENLİĞİMİZ İÇİN

Afrin´de terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan operasyonun, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Türkiye´nin dün olduğu gibi bugün de kimsenin toprağında gözü yoktur. Biz terör örgütlerine yapılan bu operasyonlar sonrasında, orayı oranın asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Bildiğiniz gibi terör örgütlerinin gelmesiyle birlikte oranın asıl sahiplerinden pek çoğu Türkiye´ye göç etti. Bu milletin fakir evlatları oradan gelen kardeşlerini de yüz üstü bırakmadı, ekmeğinin yarısını onlarla bölüştü? ifadelerine yer verdi.

HAKTANKAÇMAZ´A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmasının ardından DEÇYAD Başkanı Ali Rıza Koçoğlu tarafından Vali Haktankaçmaz´a günün anısına plaket takdim edildi Etkinliğe Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle derneğin yönetici ve üyeleri katıldı.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı