OSB´nin bütçe problemi yok, yatırımcıları teşvik edin

OSB´nin bütçe problemi yok, yatırımcıları teşvik edin

SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İNŞAATINI GEZEN MÜSTEŞAR ERSAN ARSLAN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İNŞAATINI GEZEN MÜSTEŞAR ERSAN ARSLAN ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

OSB´nin bütçe problemi yok, yatırımcıları teşvik edin

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Kırıkkale Silah İhtisas OSB Çalışmalarını incelemek üzere Kırıkkale´ye geldi. Müsteşar Arslan OSB´nin yatırım programında olduğunu ve bütçe olarak hiçbir probleminin olmadığını söyledi.

ÇALIŞMALAR BU YIL BİTECEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Türkiye´de ilk olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Arslan OSB sahasında yaptığı inceleme sırasında çalışmaların bu yılsonuna kadar tamamlanacağını, daha sonra yer tahsislerine geçileceğini söyledi.

ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Müsteşar Arslan´a, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, OSB yetkilileri, müteahhit firma temsilcileri ve yerel yöneticiler eşlik etti.

BÜTÇE OLARAK HİÇ PROBLEM YOK

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Arslan, "Silah ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye´de en hızlı kurulan Organize Sanayi Bölgesi. Yatırım programına giren Organize Sanayi Bölgemizin bütçe olarak bir problemi yok. Bakanlık ve yerel yönetimin iyi koordinesiyle çabuk başlayan ve ilerleyin bir projemiz. Maalesef müteahhit firma kaynaklı bir problem yaşandı, ama yeniden ihale edilerek altyapı çalışmalarının devamı sağlandı. Geldiğimiz noktaya baktığımızda müteahhit firma 2016 yılının Ekim ayı sonuna doğru burasını teslim edecek. Biz de Kasım ayı içerisinde teslim alma işlemini gerçekleştirerek altyapıyla ilgili çalışmaları tamamlamış olacağız. Buna paralel olarak elektrik ve doğalgaz çalışmaları da eş zamanlı ilerliyor" ifadesini kullandı.

YATIRIMCILAR TEŞVİK EDİLMELİ

Organize Sanayi Bölgesi´ne yatırımcıların çekilmesi için çalışma yapmalarının gerektiğini söyleyen Arslan, "Bizim kanaatimiz yatırımcıyı buraya çekmek. Yatırımcının buraya tahsisinde de önünde bir engel bulunmuyor. Önümüzdeki muhtemelen 2017´nin ilk aylarında buraya müteşebbisler gelmeye başlayacaktır. Ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Burada yapmış olduğumuz bir söyleşide burada ifade etmiştim. Buraya yatırımcının çekilmesi için çalışmalar yapmalıyız. Savunma sanayinin merkezi olan MKE Fabrikaları ve çeşitli sanayi alanında kurumlar burada bulunuyor. İnşallah bu bölgemizde tamamlandıktan sonra Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyacaktır. MKE´nin dışarıya verilmiş olan işlerin buradaki yatırımcıya verilmesi noktasında önlerinde herhangi bir engel bulunmuyor. Sadece müteşebbislerin buraya getirilmesi gerekir" diye konuştu.

KIRIKKALE KENDİSİ İÇİN ÖNEMLİ

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz da, "Müsteşarımızın Kırıkkale´ye verdiği önemi biliyorum. Şimdiki çalışmaların desteklenmesi anlamında büyük desteklerini görüyoruz. Sanayi Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları Kırıkkale olarak gerekli desteği veriyor. Elektrik ve doğalgazla ilgili olanlar devam edecek. En kısa zamanda bu altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yer tahsisiyle birlikte buraya gelen müteşebbisler çalışmalarına başlayacaktır. Kırıkkale´nin gelişmesi için önemli olacaktır" şeklinde konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu