Oy verip iktidar yaptıklarımız nerede?

Oy verip iktidar yaptıklarımız nerede?

KIRIKKALE`DE HER TELDEN 1 MAYIS

Oy verip iktidar yaptıklarımız nerede?

Kırıkkale'deki 1 Mayıs kutlamalarına Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin ve Petrol-İş Sendikası Başkanı Recep Sefer'in konuşmaları damga vurdu. Keskin, Oy verip iktidar yaptıklarımız, bu günü emek günü ilan edenler burada neden yok?” diye konuşurken, Sefer, 4 yıl önce kazanılan davayı, şimdi uygulamaya kalkıp bunu bir müjde gibi gösterenlere buradan haykırmayalım da ne yapalım?” diye seslendi. 

CHP VE MİLLİ İTTİFAK ADAYLARI DESTEK VERDİ

Eğitim Sen, Petrol İş Sendikası, BES, Emekli Sen, Türkiye Emekliler Sendikası üyelerinin katıldığı 1 Mayıs kutlamalarına Cumhuriyet Halk Partisi ve SP-BBP Milli İttifak adayları ve üyeleri destek verdi. Eğitim Sen üyelerinin bulunduğu alanda Türk bayrağının olmaması yine dikkat çekti. Petrol-İş Sendikası üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partililerin bulunduğu alanda ise Türk bayrakları sallandı. Milli İttifak adayı Emine Köksal ise platforma elindeki Türk bayrağı ile çıktı.

SAYGI DURUŞU TEPKİSİ

Programın sunumu yapan Eğitim Sen üyesi kadın, Soma'da, Ermenek'te ve tüm dünyada yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşuna davet ediyorum” anonsunun ardından 1 dakika saygı duruşu yapıldı. Ardından başlayan İstiklal Marşı ise anonsu yapılmadan okundu. Meydanda bulunan bazı işçiler ise saygı duruşu anonsu yapılırken Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin adının anılmamasını eleştirdi.

PARASIZ SAĞLIK VE EĞİTİM HAKKI İÇİN BURADAYIZ

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin kutlamaların açılış konuşmasını yaptı. Şahin şunları söyledi:  Türkiye'nin demokratikleşme konusundaki karnesinin daha da kötüleşmesine neden olan iç güvenlik yasası ve tüm anti demokratik düzenleme ve uygulamalara karşı eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebimizi haykırmak için buradayız. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yağma ve talana karşı çıktığımızı, hırsızların ve siyasal uzantılarının peşini bırakmayacağımızı göstermek için buradayız. Başta parasız eğitim ve sağlık hakkı olmak üzerde, herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve parasız yararlanması için buradayız.”

İŞ GÜVENCESİNİN ELİMİZDEN ALINMAMASI İÇİN…

Kamu emekçilerinin iş güvencesinin elinden alınmasına, esnek kuralsız, güvencesiz ve angarya çalışmaya karşı çıktığımız için, taşeron ve sözleşmeli çalışmanın yasaklanması, herkesin kadrolu ve güvenceli olarak istihdam edilmesi için, işçilerin iş cinayetlerine kurban gitmemesi için buradayız. Kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik şiddet ve tacize son verilmesi için, gelir dağılımındaki eşitsizliklerin son bulması için buradayız.”

UZUN KONUŞAN ŞAHİN'E TEPKİ

Şahin'in ardından kürsüye Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin çıktı. Sözlerine, Halk çok fazla konuşmaları dinlemiyor, sevmiyor. Sağ olsun Yüksel Başkan 12 dakika konuştu. Çok az konuştu, kendisine teşekkür ediyorum” diyerek Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin'i eleştirerek başlayan Keskin'in hedefinde iktidar partisi milletvekilleri ve üyeleri vardı.

ÖZELLİKLE DAVET ETTİM

Keskin, Bakıyorum şöyle, arkamızda Saadet Partisi, hemen yanı başımızda Cumhuriyet Halk Partisi, onun yanında BES, onun yanında Petrol-İş Sendikası, yanında KESK, yanında Emekli Sen var. Ben de Türkiye Emekliler Derneği adına buradayım. Neden bunları söylüyor diye düşünüyorsanız söyleyeyim. Burada 15 yıl oy verdiğimiz iktidarda olan AKP yok. Ne olur bizi bayramda bari anın. 3,27 zamla emekliyi perişan ettiniz. Bu bayramı siz emek günü yaptınız. Gelin de burada bizimle birlikte durun bari. Kendilerini özellikle davet etmemize rağmen gelmediler” diye konuştu.

ONURLU YAŞAM MÜCADELESİ İÇİN…

Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer ise: 1 Mayıs işçi sınıfının dayanışma, birlik ve mücadele günüdür. Dünyanın her yerinde meydanlara inen, emek mücadelesi veren milyarlarca işçiyi Kırıkkale meydanından selamlıyorum. Onlar insanca bir yaşamın mücadelesi içerisindeler. Onlar onurlu bir mücadele için şuanda meydanları dolduruyorlar. Bizler de Kırıkkale'de onurlu bir yaşam mücadelesi için meydanlardayız. Buraya gelip ‘Ben çocuklarıma onurlu bir gelecek bırakacağım' diyen işçilerimizi, emekçilerimizi selamlıyorum. Bizler sömürüye karşı olmak için, kulun kula kulluk etmemesi için buradayız” şeklinde konuştu.

4 YIL ÖNCE KAZANILAN DAVAYI MÜJDE GİBİ GÖSTERENLERE…

Taşeron işçilerin sıkıntılarına dikkat çeken Sefer konuşmasını şöyle sürdürdü: Biz bu meydanda hem bayramımızı kutlayacağız, hem sesimizi yükselteceğiz hem de taleplerimizi haykıracağız. Bu ülkede gencecik evlatlarımız 2 buçuk milyon gencimiz taşeron işçi olarak çalışıyorsa ve biz bunu görmüyorsak, karşı çıkmıyorsak dilsiz şeytan biziz. Karayollarında çalışan taşeron işçinin 4 yıl önce kazandığı davayı, bugün uygulayanların ve bunu şimdi bir müjde gibi göstermeye çalışan Başbakana bu meydandan haykırmayalım da ne yapalım?”

İŞ CİNAYETLERİNİN HESABINI SORMAK İÇİN

Geçen yıl ülkede bin 886 işçi, iş cinayetleri yüzünden hayatını kaybetti. Biz ölmeden çalışmak, ölmeden çocuklarımıza ekmek götürmek istiyoruz. Eğer mücadele etmezsek, yerin altında, suyun içinde ölür ve çocuklarımızı arkamızda bırakırız. Bunun için meydanlardayız. Soma'nın, Ermenek'in ve tüm iş cinayetlerinin hesabını sormak için meydanlardayız.”

YAĞMURUN ALTINDA HALAY ÇEKTİLER

Yapılan konuşmaların ardından Sevinç Eratalay sahneye çıktı. 1 Mayıs marşını seslendirerek dinletisine başlayan Eratalay, yağmurun başlamasının ardından halay türküleri seslendirdi. İşçiler ve onlara destek verenler yağmurun altında halay çekti.

(HABER-FOTO: FATİH GENÇER)



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ