Özata Davasında Karar Günü

Özata Davasında Karar Günü

GEÇEN YIL TEMMUZ AYINDA, TARTIŞTIĞI EŞİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜREN MUZAFFER ÖZATA İÇİN KARAR DURUŞMASI BUGÜN?

GEÇEN YIL TEMMUZ AYINDA, TARTIŞTIĞI EŞİNİ AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜREN MUZAFFER ÖZATA İÇİN KARAR DURUŞMASI BUGÜN?

Özata Davasında Karar Günü

Geçen yıl 12 Temmuz´da, Fabrikalar Mahallesindeki evinde tartıştığı eşi Meliha Özata´yı (50) av tüfeğiyle vurarak öldüren Muzaffer Özata (55) için karar duruşması bugün 17.00´de 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülecek.

?MELİHA ÖZATA CİNAYETİ DAVASI? BUGÜN?

Sanık Avukatının mazereti dolayısıyla bugün 17.00´ye ertelenen karar duruşmasında, Taammüden Adam Öldürme suçundan Ağırlaştırılmış Müebbetle yargılanan sanığın cezasında indirim yapılmaması bekleniyor. Kamuoyunda ?Kadın Cinayetleri? olarak adlandırılan menfur saldırıların Kırıkkale´deki en yakın örneklerinden olan ?Meliha Özata Cinayeti?, ülkemizdeki benzer cinayetlerin bir silsilesi olarak geçtiğimiz yıl toplumda büyük infiale sebep olmuştu.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE KADIN DERNEKLERİ İLGİYLE TAKİP EDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Derneklerinin de ilgiyle takip ettiği ?Meliha Özata Cinayeti? davasında çıkacak olan sonucun Türkiye çapındaki emsalleriyle birlikte önemli bir örnek teşkil edeceğini belirten Kadın Derneklerinin yöneticileri, en canice ve hunharca yöntemlerle kadınlara şiddet uygulayanların Hâkim karşısında çıkınca ?kravat taktı, cezaevinde iyi hal gösterdi? gibi sudan bahanelerle indirim almalarının doğru olmadığını belirttiler.

MAĞDURUN SAVUNMASIZLIĞI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK KARAR VERİLMESİ GEREKİR

Derneklerin yöneticileri, ?Her türlü taciz, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve cinayet davalarında mağdurun savunmasızlığı göz önüne alınarak karar verilmesi gerekir. Türk Adaleti ve Hâkimlerimiz bu konuda hassas olmamalılar ki benzeri olayla bir daha tekrar etmesin? diye konuştular.Duruşmayı basının, kadın derneklerinin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının daizlediğini ifade eden derneklerin yöneticileri, adaletin tecelliedeceğinden şüphelerinin olmadığını kaydettiler.

KADIN CİNAYETLERİ KERVANINA KIRIKKALE DE KATILMIŞTI

Peki, geçen yıl 12 Temmuz´da ne olmuştu? Fabrikalar Mahallesi Yuvam Sitesinde oturan Muzaffer Özata (55) ile eşi Meliha Özata (50), bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başlamış,tartışmayla birlikte Muzaffer Özata evde bulunan av tüfeğiyle eşine 5 el ateş etmişti. Silah sesini duyan komşuları polise haber vermiş, olay yerine gelen polis Meliha Özata´nın cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Olay sonrası Muzaffer Özata, polise teslim olurken, savcı incelemesinin ardından Meliha Özata´nın cesedi hastanemorguna kaldırılmıştı.

HABER MERKEZİ



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama