Özen, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Özen, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım Özel Kızılırmak İlköğretim Okulunu ziyaret ettiler. Özen, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ?Okumayı Seviyoruz, Öğretmen, Veli, Öğrenci El Ele Okuyoruz? projesi ka

GÜZEL BİR ALIŞKANLIK
Okul ziyaretinde öğrencilerle sohbet eden Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, ?Çok güzel bir proje, okuma alışkanlığının kazandırılması ve sevdirilmesi bakımından mükemmel bir proje? dedi. Proje hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş ?Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı davranış haline getirmek, okumayı sevdirmek için haftanın 5 günü her sabah 30 dakika kitap okuma saatimiz var. İlk ders 60 dakika ve bunun ilk 30 dakikasında kitap okunuyor. Öğrencilerimiz, öğretmen gözetiminde kitap okuyorlar. Okul olarak bu uygulamayı 12 yıldır devam ettiriyoruz? dedi.
 
SINAVDA BAŞARILI OLDULAR
Kaymakam Özen ve Müdür Yıldırım daha sonra Cambridge Üniversitesi İngilizce Seviye Tespit Sınavlarında başarılı olan öğrencilerin sertifika törenine katıldılar. Yapılan törenle başarılı olan öğrencilere sertifikalarını Özen ve Yıldırım verdi. Müdür Ertaş ?Okulumuzdan, Cambridge Üniversitesi İngilizce Seviye Tespit Sınavlarına 72 öğrenci hazırlandı ve bu sınava girdi. 72 öğrencimizden 60?ı bu sınavda başarılı oldular? dedi.
 
YETENEKLERİ ÖLÇÜLÜR
 ?Sınavlar ve yapılan çalışmalar hakkında İngilizce Zümre Başkanı Fadime Bayındır, ise şu açıklamayı yaptı; ?Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi bünyesinde yer alan UCLES ( University of Cambridge Local Examinations Syndicate ) Bölümü tarafından uygulanan İngilizce yeterlilik sınavları tüm dünya genelinde. İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilere uygulanır ve İngilizce eğitimine tüm dünya genelinde bir standart getirmeyi amaçlar. Bu sınavların birinci ayağı ?Young Learners? sınavlarıdır. İlköğretim öğrencilerinin İngilizce seviyelerini tespit eder. 4. Sınıfta ?Starters? seviyesinde bu sınavlarla tanışan öğrenci, 5. Sınıfta ?Movers? ile seriyi devam ettirir. 6. Sınıfta ise ?Flyers? düzeyinde başarılı olduktan sonra seriyi bitirir ve bir üst basamaktaki sınavlar serisine (KET-PET) katılmaya hak kazanır. Bu sınavlarda öğrencilerin okuma, anlama, dinleme, yazma ve konuşma yetenekleri ölçülür ve bu yaş gruplarına uygun gelişimin tam olup olmadığı görülür.?
 
TESPİT EDİLEBİLMEKTEDİR
?Sınavlar sayesinde öğrencilerimizin tartışmaya ve tereddüde yer bırakmadan ne kadar başarılı oldukları yine bu sınav sayesinde tarafsız bir kurum tarafından tespit edilebilmektedir ? dedi.
Bu imtihana giren öğrenci aynı dönemde dünyanın her yerinde aynı sınava giren yaşıtları ile kendisini kıyaslama ve dünya standartlarına göre İngilizce?de ne kadar başarılı olduğunu bilimsel veriler ışığında görme imkânını bulur. KET - PET ? FCE ? IELTS sınavları ile tamamlanacak olan bu seri ile öğrencilerimiz üniversite dönemi ile beraber İngilizce dil öğrenimindeki yapılanmalarını üst düzeyde tamamlayacaklardır. Bu sınavlar, öğrencilerimiz için kısa vadede ulaşılması gereken hedefler belirleyerek, öğrencilerimizin motivasyonunu sürekli yüksek tutacak ve onların İngilizce dersindeki başarısını artıracaktır. Öğrencilerimize elimizdeki tüm imkânları seferber ederek dünya standartlarında bir İngilizce eğitimi verme düşüncesini kendine ilke edinmiş olan okulumuz, bundan sonra da tüm dünyada İngilizce eğitimi adına sunulan her yeniliği imkânları el verdiğince sizlere sunmaya devam edecektir? dedi.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti