?Paralel Plaka? yapan da, takan da suç işlemiş olur

?Paralel Plaka? yapan da, takan da suç işlemiş olur

ÜLKEMİZİN YENİ BELASI...

?Paralel Plaka? yapan da, takan da suç işlemiş olur

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, sahte, ikiz veya paralel olarak kamuoyunda bilinen veya standart dışı plakalı araçların tespiti durumunda para cezası uygulanacağını söyledi.  Adı geçen plakalardan basan veya satışını yapan kişilere ise dli işlem yapılacağını belirtti.

TRAFİK KANUNUNUN İLGİLİ MADDESİ

Onar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 23´üncü maddesinde; ?Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz´ hükmünün bulunduğunu söyledi. Onar, ?Aynı Kanununun 131´inci maddesi ile "tescil plakalarının basım ve dağıtım yetkisi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna" verilmiş, Karayolları Trafik Yönetmeliği´nin Tescil Plakaları başlıklı 53´üncü maddesinde ise "araç üzerinde bulunan tescil plakalarının nitelik ve ölçüleri" belirtilmiştir? dedi.

STANDART DIŞI VEYA KOPYA

Ancak, yetkisiz kişiler tarafından "Amerikan Pres Plaka" (APP) olarak adlandırılan standart dışı plakaların ilimizde de yetkisiz kişi ve işyerlerince basımının ve satışının yapıldığını dile getiren Onar, ?Bu tür plaka kullanımının artmaya devam ederek araç tescil kayıtlarında güvenirliği tehlikeye düşürdüğü ayrıca standart dışı veya kopya (ikiz) plakaların kullanımına imkân sağladığı göz önünde bulundurularak olası terör olaylarında bu tür standart dışı plakaları taşıyan araçların kullanılabileceği değerlendirilmektedir? diye konuştu.

YAPAN DA, TAKAN DA SUÇ İŞLEMİŞ OLUR

Onar şöyle konuştu ?Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde, standart dışı (APP) plaka kullanan araçlar 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 23. Maddesi uyarınca plakaları uygun hale getirilinceye kadar Trafikten Men edilmekte ve aynı madde hükmü gereğince uymayanlar hakkında İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından ise yetkisiz olarak plaka basımı yapan veya satışını yapan kişi ve iş yerlerinin tespit edilmesi halinde gerekli adli işlem yapılacağı hususu, tüm kamuoyuna önemle duyurulur.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ