Patates ek zengin ol

Patates ek zengin ol

DENEME EKİMİNDE DEKAR BAŞINA 7 TON ÜRÜN VERDİ

DENEME EKİMİNDE DEKAR BAŞINA 7 TON ÜRÜN VERDİ

Patates ek zengin ol

Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın destekleriyle başlatılan ?Patates Tarımını Yaygınlaştırma Projesi? çiftçilerin gösterdiği ilgi sonucunda Kırıkkale´de de yetiştiriciliği artmaya başladı.

VALİ TEŞVİK ETTİ

Geçmiş yıllarda Vali Ali Kolat´ın girişimleriyle temin edilen tohumluklarla Çelebi ilçemiz Tilkili ve Karabucak köyleri ve merkez Hasandede köyünde demonstrasyon şeklinde uygulamalar yapılmış ve olumlu sonuç alınmıştı. Delice ilçesi Büyükyağlı Köyü çiftçilerinden Ümit Aytekin bu yıl ilk kez patates yetiştiriciliği yaptı. İlçe Müdürü Kazım Erdoğan ve İlçe Müdürlüğü tarım danışmanlarımız Ziraat Yüksek Mühendisleri Şenol Erkol ve  Osman Bezen patates yetiştiriciliği konusunda üreticileri bilgilendirdi ve yetiştiricilik esnasında da sahada üreticilere yardımcı olundu. Patates sökümü esnasında ilçe müdürü ve teknik eleman arkadaşlarımız da hazır bulunmuşlar ve ürünün kalite ve verimini incelemişlerdir. 23 dekar alanda ilk kez yapılan yetiştiricilikte dekara yaklaşık 7 ton verim alınmıştır.

İLK HASATTAN MEMNUN

Çiftçimiz Ümit Aytekin;  ilk kez yaptığı uygulamadan memnun olduğunu vurgulayarak, bir sonraki üretim sezonunda 100 da ve üzeri patates ekimi yapacağını belirtmiştir. Aytekin ?Patates tarımının hububat ve diğer üretimi yapılan ürünlere göre zahmetli olduğunu, dikim ve söküm makinasına ihtiyaç duyulduğunu, çok fazla sulama gerektirdiğini, ayrıca, çapalama ve hasat için işçilik ve depolama için de uygun depolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

BAZI İLLERDE YASAKLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Bakanlıkça patates tarımının daha evvel yaygın olarak yapıldığı illerde patates siğili hastalığı sebebiyle üretimin yasaklandığını, bu sebeple ilimizde patates tarımının sulama yapılabilen yerlerde kazançlı bir şekilde yapılabileceğini görmüş bulunuyoruz. Patates üretiminin, çiftçilerimize ekim ve söküm makinası ve tohumluk desteği verilmesi halinde artış olacağını bekliyoruz? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı