Pazar arabasıydı, bebek arabası oldu

Pazar arabasıydı, bebek arabası oldu

ÇOCUKLARIMIZI YALNIZCA PAHALI OYUNCAKLAR MUTLU ETMEZ

Pazar arabasıydı, bebek arabası oldu

Artık kullanmadığı pazar arabasını bebek arabasına dönüştüren Resim Öğretmeni Ahmet Yamanel, hem sanatçı ruhunu konuşturdu hem de çocukları mutlu etmenin tek yolunun pahalı oyuncaklar olmadığını gösterdi.

GÜZEL BİR OYUNCAK

Kırıkkale´nin tanınmış Resim öğretmenlerinden Ahmet Yamanel, evinde uzun süredir atıl vaziyette duran pazar arabasını, ufak birkaç tadilatla bebek arabasına dönüştürdü. Pazar arabasının sepetini çıkartıp, yerine bir tabureden bozduğu oturak ve sırtlığı monte eden Yamanel, bu sayede hem bir bebek arabası hem de çocuğuna güzel bir oyuncak yaptı.

ÇOCUKLARIMIZI YALNIZCA PAHALI OYUNCAKLAR MUTLU ETMEZ

Ebeveynlerin çocuklarını mutlu etmesinin yolunun yalnızca pahalı oyuncaklar olmadığının altını çizen Yamanel, ?Her insan doğuştan sanatçı bir ruhla gelir dünyaya. Her birimizin farklı bir alanda becerisi vardır mutlaka. Önemli olan bu beceriyi ortaya çıkarmak ve işe yarar hale getirmektir. Elimizde bulunan atık malzemelerı, atıl durumdaki eşyaları, bu becerilerimizi kullanarak çok farklı biçimlere dönüştürebilir, farklı kullanım alanlarında değerlendirebiliriz.?

ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN

?Ben de evimde atıl durumda bulunan Pazar arabasını bebek arabasına dönüştürerek hem çocuğum için güzel bir oyuncak hem de çocuğumu ya da farklı nitelikteki eşyaları yorulmadan taşıyabileceğim bir araç yaptım. Çocuklarımızı pahalı oyuncaklarla mutlu etmek yerine, kendi ürettiğimiz bu tür oyuncakları onlara hediye etmek hem psikolojik gelişimleri için daha sağlıklı olacak, hem de el becerilerini geliştirmek için teşvik olacaktır? dedi.

HABİLHAN PEHLİVANLI-ÖZEL HABER



1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım