PKK sempatizanlarına Kırıkkale´den tokat!

PKK sempatizanlarına Kırıkkale´den tokat!

PKK´LILAR OTOBÜS YOLCULARINI TEHDİT ETTİ

PKK sempatizanlarına Kırıkkale´den tokat!

Dün gece 22.40´ta Kırıkkale´ye gelmek üzere Ankara Otogarında (AŞTİ) otobüs bekleyen 2 genç, o saatte Kırıkkale firması olmayınca rastladıkları ilk otobüs firması olan Elazığ Hazar Turizm´in otobüsüne binerek Kırıkkale´ye doğru yola çıkarlar. Bir süre sonra sohbet etmeye başladıkları, yan koltukta oturan ve sohbet esnasında Diyarbakırlı ve Kürt olduğunu vurgulayan M. Ç., daha önce Kırıkkale´de bir inşatta çalıştığını, bu yüzden Kırıkkale´yi bildiğini ifade eder.

?TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR?

M. Ç.´nin ısrarla Kürtlük vurgusu yapması üzerine gençler, ?Kürt-Türk ayrımı yapmaya gerek yok. Hepimiz kardeşiz. Türkiye hepimizin ülkesi. Sorun yaratmaya gerek yok!? derler. Sohbet uzadıkça güncel meseleler açılır ve konu Güneydoğu´daki operasyonlara gelir. O anda birden tavrı değişen M. Ç., Güneydoğuda askerle, polisle çatışan PKK´lı teröristleri savunmaya başlar. ?Sizin devletiniz bizin çoluğumuzu çocuğumuzu öldürüyor. Dağdaki gerilla da bizim çocuklarımız. Sizin ölen askeriniz polisiniz de ölmeyi hak diyor? şeklinde konuşan M. Ç.´ye hiçbir yolcu müdahale etmez.

OTOBÜS YOLCUSUNU TEHDİT ETTİ

Tartışma uzayınca araya giren otobüs personeli 2 genç ve M. Ç.´yi ayırır. Bir süre sonra yanındakilerle Kürtçe konuşmaya başlayan M. Ç.´nin asker, polis, devlet ve Atatürk aleyhinde yüksek sesle Kürtçe olarak hakaretler yağdırmaya başlaması üzerine, gençlerden Kürtçe bilen, Türkçe ve Kürtçe olarak M. Ç.´ye karşılık verir. Diğer gencin de ?Burası Türkiye? Bu ülkenin askerine, polisine, manevi değerlerine küfredemezsin? şeklinde tepki göstermesi üzerine ayağa kalkan M. Ç., ?Sizi öldürürüm? diyerek 2 gencin üzerine yürür.

PKK PROPAGANDASI YAPILIYOR DİYEREK OTOBÜSTEN İNDİLER

Bu sırada konuyu mesajla Kırıkkale´deki yakınlarına ileten gençlerden birisi, mesajında olayı kısaca özetler ve Kırıkkale Emniyet´ine durumun bildirilmesini ister. Bu sırada olayın can güvenliği meselesi haline gelmesi üzerine Elmadağ´da otobüsü durduran kaptan, tartışan yolcuları sakinleştirmeye çalışsa da başaramaz. M. Ç.´nin susmamasına tepki gösteren gençler, ?PKK propagandası yapılan otobüste bizim işimiz olmaz. Neden bu yolcuların sesi çıkmıyor?? diye tepki göstererek otobüsten inerler.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Elmadağ´dan Kırıkkale´ye otostop çekerek gelen gençler, Terörle Mücadele Şubesi tarafından Hazar Turizm´in otobüsünden indirilerek gözaltına alınan M. Ç. ve yanındaki arkadaşı H. Ç.´den şikâyetçi olduklarına dair ifade verdiler. İfade sırasında M. Ç.´nin sosyal medya hesaplarında inceleme yapan Terörle Mücadele Ekipleri, şahsın Facebook hesabında da PKK´lı kıyafetiyle ve Kaleşnikof marka tüfekle fotoğrafları buldular. Gençlerin şikâyeti ve toplanan deliller neticesinde gözaltına alınan M. Ç. ve yanındaki arkadaşı H. Ç. hakkında inceleme başlatıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ