Profesyonel kaçakçıları Jandarma yakaladı

Profesyonel kaçakçıları Jandarma yakaladı

BU NASIL BİR DÜZENEKTİR!

Profesyonel kaçakçıları Jandarma yakaladı

Keskin İlçesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda kaçak motorin satışı yapıldığı bilgisine ulaşan Keskin İlçe Jandarma Komutanlığı, gizli akaryakıt tankı ve bu tankı etkin hale getirmekte kullanılan uzaktan kumanda düzeneği ele geçirdi.

UZAKTAN KUMANDALI GİZLİ TANK

Keskin ilçesinde, haksız kazanç elde etmek amacıyla, vatandaşlara kaçak ve kalitesiz akaryakıt satılması şeklinde işlenen kaçakçılık suçu, Jandarmanın dikkatli, detaylı ve başarılı çalışmaları sonucu ortaya çıkartıldı. Bir ihbarı değerlendiren Jandarma, yapılan çalışmalar neticesinde akaryakıt istasyonunda yeraltında özel olarak yapılan gizli bir yakıt tankına saklanan markersiz ve kalitesiz olan yasadışı akaryakıtın, uzaktan kumanda sistemi ile etkinleştirilerek, vatandaşlara satılan yasal motorinin içine karıştırılmak suretiyle piyasaya sürüldüğünü tespit etti.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kısım Amirliği Ekipleri ve Keskin İlçe Jandarma Komutanlığının akaryakıt istasyonuna düzenlediği operasyonda, yapılan adli arama neticesinde gizli kaçakçılık düzeneğini etkin hale getirmekte kullanılan 2 (iki) adet uzaktan kumanda düzeneği ele geçirdi.

İSTASYON MÜHÜRLENDİ

Akaryakıt istasyonu bahçesinde iş makineleri ile yapılan kazı sonucunda yer altında 60 bin litre kapasiteli gizli ve yasadışı akaryakıt tankı bulundu. Tank içerisinde ele geçirilen 32 bin 720 litre kaçak akaryakıta el konuldu. Profesyonel ve çok gizli şekilde kurulan düzenek 2 gün süren kazı çalışmaları sonucu en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkartıldı.  Akaryakıt istasyonunu işleten ve çalışan şüpheli şahıslar yakalanarak ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı. EPDK tarafından akaryakıt istasyonu mühürlendi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama