Projeli ve disiplinli çalışmayla daha çok kaynak getireceğiz

Projeli ve disiplinli çalışmayla daha çok kaynak getireceğiz

AHİKA KALKINMA AJANSININ 2017 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

AHİKA KALKINMA AJANSININ 2017 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Projeli ve disiplinli çalışmayla daha çok kaynak getireceğiz

TR-71 bölgesi illerin bağlı bulunduğu Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2017 Yılı Mali Destek Programlarının Potansiyel başvuru sahiplerinin katıldığı Bilgilendirme Toplantılarının ilki Kırıkkale´de yapıldı.

PROJELİ ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ OLUŞTURULACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Valisi ve AHİKA Dönem Başkanı Mehmet İlker Haktankaçmaz ?İnşallah bu vesileyle Kırıkkale´mize daha çok kaynak getireceğiz. Kırıkkale´mize bu disiplinli, projeli çalışma kültürünü kazandıracağız? dedi.

MALİ BÜTÇEDEN 13 MİLYONLUK KAYNAK

Valilik Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, il özel idaresi, üniversite, mesleki eğitim kurumları, OSB ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Ahiler Kalkınma Ajansı toplam destek miktarının 13 milyon TL olan 2017 Yılı Mali Destek Programlarını, 29.12.2017 tarihi itibariyle Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma başlıklarında ilan ettiğini ifade etti. TR71 Bölgesi´nin sanayi, turizm ve sosyal-kültürel hizmetler altyapısının güçlendirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılmasını amaçlayan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının toplam bütçesinin 10 milyon TL olacağını belirten Genel Sekreter Vekili Varol, eğitimde hizmet kalitesinin artırılması, dezavantajlı/ kırılgan grupların sosyal sermayesinin artırılması ve toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesini amaçlayan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının toplam bütçesinin ise 3 milyon TL olacağını söyledi.

ALDIĞIMIZ KAYNAK MİKTARI ARTTI

Kırıkkale Valisi ve AHİKA Dönem Başkanı Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, projeli çalışma konusuna verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak, ?Daha öncede farklı toplantılarda bir araya geldik. Gerek Konya Ovası Projesi (KOP), gerek Ahiler Kalkınma Ajansı´nın bundan önceki toplantıları, gerekse tüm Kırıkkale olarak sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurum temsilcilerimizle özellikle projeli çalışma konusuna verdiğimiz önemi sizlerle paylaşmıştık. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle ayrıca bir toplantı yapmıştık ve o toplantıda özellikle şunun altını çizmiştim, ?Kamu kurumlarımızı projeli çalışma konusunda belli bir aşamaya getirdik´. Özellikle kamu kurumundaki arkadaşlarımız hakikaten çok gayretli bir şekilde güzel projeler ortaya çıkardılar. KOP idaresinden aldığımız paralar kaynak olarak çok ciddi miktarda arttı. Ahiler Kalkınma Ajansından aynı şekilde, diğer proje kaynaklarından aynı şekilde? ifadesine yer verdi.

KIRIKKALE İYİ BİR İVME KAZANDI

Vali Haktankaçmaz, ?Aynı başarıyı sivil toplum kuruluşlarımız için yakaladığımızı söyleyemeyiz. Onun için bunlarla alakalı sebeplere eğilmemiz lazım. Sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımız eğitim yetersizliği başta olmak üzere proje hazırlama konusunda bazı hususlar ifade etmişlerdi. Biz şimdi onunla alakalı olarak sadece bu toplantı bağlamında değil ama genel olarak proje hazırlama konusunda sivil toplum kuruluşundaki arkadaşlarımızın, temsilcilerimizin eksiğinin giderilmesi için bir çalışma başlattık ve eğitimlerimizi de önümüzdeki aydan itibaren vermeye başlayacağız? şeklinde konuştu. Proje karşılığında kaynak almanın, para almanın önemli bir şey olduğunu ama asıl önemli olanın programlı, projeli çalışmayı kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına kazandırabilmek olduğuna işaret eden Vali Haktankaçmaz, ?İyi bir ivme yakaladık ve hedefimiz yakaladığımız ivmeyi daha da yukarıya çıkartmak. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın aynı heyecanla, aynı istek ve gayretle çalışmaya devam edeceklerinden hiç şüphe duymuyorum. İnşallah bu vesileyle Kırıkkale´mize daha çok kaynak getireceğiz. Kırıkkale´mize bu disiplinli, projeli çalışma kültürünü kazandıracağız? diye konuştu.

KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı