Protokol paltolu, çocuklar kısa kollu

Protokol paltolu, çocuklar kısa kollu

BAYRAM MI, İŞKENCE Mİ?

Protokol paltolu, çocuklar kısa kollu

Milletvekillerinin katılmadığı 23 Nisan etkinliklerinde ses sistemi bozuldu, jimnastik minderi çocukların üzerine uçtu. Protokol üyeleri soğuk havada kısa kollu kıyafetleri ile gösteri yapan minikleri paltolarıyla izledi.

KATILIM DÜŞÜK OLDU

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılım oldukça düşüktü. Gösteri yapan öğrencilerin ve ailelerinin katılımıyla meydanın çok az bir kısmı doldu. Resmi tatil olmasına rağmen okullardan katılımın gösterilmediği etkinlikler serin havada gerçekleşti. Protokol üyelerinin paltoları ile katıldığı etkinlikte minik göstericilerin üzerinde kısa kollu ve ince kıyafetler olması dikkat çekti.

MÜZİK GİTTİ, HAREKETLER KARIŞTI

Protokol konuşmasının ardından gösterilere geçildi. Ancak ses sistemindeki bozukluk miniklerin gösterilerine gölge düşürdü. Kafkas dansı yapmaya hazırlanan minikler müziğin net anlaşılmamasıyla hareketlerini karıştırdı. İkinci gösteri de ses sistemi iyiden iyiye bozuldu. Minik göstericilerin gösterisi durduruldu, şiir okuma bölümüne geçildi. Bu sırada minik göstericiler serin havada bekletildi. Ses sistemi düzelir düzelmez gösteriler devam etti.

VALİ'DEN FIRÇA

Bayram nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerine ödüllerini veren Vali Kolat, protokol platformuna hareket ettiği sırada, kendisine bilgi vermeye gelen bir yetkiliye fırça attı. Çocukların aylardır bu gösteriye hazırlandığını söyleyen Vali Kolat yetkiliye, Alternatif bir şey planlamadınız mı? Hiç olmadı şuraya başka bir ses sistemi getirip sesi yükseltirdiniz, çocuklar da gösterisini yapardı” dedi. Ses sistemindeki aksaklığın nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı.

MİNDER ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE UÇTU

Tam her şey yoluna girdi derken, geleneksel oyunların gösterisini yapan öğrencilerin üzerine jimnastik minderi uçtu. Bir öğrenci hızla ters dönen minderin altında kaldı. Öğrencinin imdadına öğretmenleri yetişti ve minder kaldırıldı. Mendil kapmaca, köşe kapmaca gibi oyunlar oynayan öğrenciler gösterilerine minder olmadan devam etti.

VEKİLLER KATILMADI

Etkinliklere vekillerin katılmaması da dikkat çekti. Bayramı gönderdikleri telgrafla kutlayan vekillerin günü Ankara'da geçirdiği ve bugün Kırıkkale'de seçim çalışmalarına devam edecekleri öğrenildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı