Sadaka değil, bir maaş promosyon istiyoruz!

Sadaka değil, bir maaş promosyon istiyoruz!

BAKAN SOYLU´YA FAKS ÇEKTİLER

Sadaka değil, bir maaş promosyon istiyoruz!

Emekli Sen üyesi emekliler PTT önünde toplanarak Banka Promosyonunun bir an önce ödenmesi için eylem yaptılar. Diğer emekli Sendikaları, bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da desteklediği eylemde konuşan Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan ?Sadaka değil bir maaş tutarında promosyon istiyoruz? dedi.

PTT ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Kırıkkale PTT önünde toplanan emeklilere hitaben açıklamalarda bulunan Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan 2007 yılından bu yana Emeklilere promosyon meselesinin gündeme getirildiğini ancak bugün gelinen noktada sonuç alınmadığını söyledi. 11 milyon emeklinin yandaş basın kuruluşlarının haberleriyle aldatıldığını anlatan Doğan son olarak mevcut bakanın promosyonu müjde olarak nitelendirmesinin bir lütuf gibi sunmasının 11 milyon emekliyi üzdüğünü söyledi. Yüksel Doğan ?Emeklinin promosyonu bir lütuf değil emeklinin maaşı karşılığı alın terinin karşılığıdır? dedi.

PROMOSYON LÜTUF DEĞİL EMEKLİNİN ALIN TERİ

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun yaptığı açıklamaları hatırlatan Doğan ?Maalesef bakanın son açıklaması ?Müjde´ diyerek haberleştirildi. Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, promosyon müjde ya da lütuf değildir, emeklilerin alın teri olan maaşları karşılığı alacakları paradır. Bizler yıllarca çalışıp, ülkemizin geleceğine ve ulusal gelirine katkı sunan, emekli olduğunda bir kenarda unutulan ve görmezden gelinen milyonlarız. Seçim dönemlerinde haklarımızın ödenmeyeceğini söyleyenlerin amacı iktidarlarını halk nezdinde şirin göstermek olunca, milyonlarca emeklinin umutlarını söndürmekte de sınır tanımıyorlar? diye konuştu.

GEÇMİŞ 10 YIL NE OLACAK?

Yüksel Doğan şöyle konuştu: ?Bakanın açıklaması ve son çıkan haberlere göre verilecek promosyon, emeklinin aynı bankadan üç yıl maaş alması şartıyla, en çok 900 lira verilecek. Geçmiş on yılı görmezden gelen,11 milyon emekli, dul ve yetimin maaşları yanında sağlık ödenekleriyle birlikte katlanan milyarlarca liranın getirisini görmezden gelenler bilmelidir ki bu kabul edeceğimiz bir rakam değildir. İşinin gereğini yapmayan SGK on yıldır emeklilerin promosyon talepleri konusunda acaba neden sessizliğe bürünmüştür? Üstelik şu an bankalarla yürütülen görüşmelerde söz söylemesi gereken, masaya oturması gereken emeklilerin kendi sendikasıdır.?

SENDİKA OLARAK MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

?Sendika olarak yıllardır yürüttüğümüz imza kampanyaları, yürüyüşler, basın açıklamaları vb eylem ve etkinliklerin yanı sıra ilgili makamlarla yaptığımız görüşmelerde de sürekli promosyon talebinin haklı, yasal bir istek olduğunu belirttik. Şimdi yapılması gereken yılların kayıplarını da dikkate alarak her emeklimize yılda bir maaşı tutarında promosyon verilmesidir. Hatırlatmakta fayda var; daha dün emeklilere 200-300 lira promosyon teklifi yapan bankalara ne oldu da birden 900 lira vermeyi kabul eder hale geldiler??

BUGÜN CİDDİ ADIMLAR ATILIYOR

?Bugün emeklilere promosyon verilmesi sürecinde ciddi bir adım atılıyorsa bilinmelidir ki bu yıllardır verdiğimiz mücadelenin kazanımıdır. Bugün binlerce emekli yurt genelinde PTT önlerinde haklı, onurlu, meşru taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na iletmek üzere faks çekiyor, basın açıklaması yapıyoruz. Bakanlığın milyonlarca emeklinin, dul ve yetimin hakkı olan promosyon görüşmelerini bir an önce gerçek rakamlar üzerinden yürütmesini istiyoruz.?

BAKAN SOYLU´YA FAKS ÇEKTİLER

Emekli Sen Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri basın açıklamasının ardından istek ve taleplerini içeren ve yaptıkları basın açıklamasındaki görüşlerini içeren faksı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´e gönderdiler. Emekli Sen´in organize ettiği basın açıklaması ve faks eylemine TÜED Kırıkkale şubesi yöneticileri. Eğitim Sen Kırıkkale Şube başkan ve yöneticileri, Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkan ve yöneticileri ile CHP İl Başkanlığı yöneticileri ve bazı vatandaşlar da destek verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ