Saflarda çocuklara da yer var

Saflarda çocuklara da yer var

Küçük çocukların dini daha yakından tanıması ve belirli yaştaki çocukların dini sevmesi amacıyla Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Saflarımızda çocuklarda yer alsın' projesi kapsamında 40 gün boyunca camide namaz kılan öğrenciler için ödül tör

PROJE HALKTAN TAKDİR TOPLUYOR

İl Müftülüğü tarafından çocuklara yönelik Kırıkkale genelinde başlattığı proje çalışmaları hızla devam ediyor. Başarılı çalışmalarıyla birlikte halktan da takdir toplayan Müftülük, din alanında ki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında kent genelinde başlatılan ‘Saflarımızda çocuklarda yer alsın’ projesi Osmangazi Mahallesi Kocatepe Camii’nde sona erdi.

CAMİ MİNARESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Proje kapsamında 40 gün boyunca camiye gelerek cemaatle birlikte namaz kılan ve cami hocası tarafından kayıtları tutulan başarılı öğrenciler, dün düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Ayrıca mahalle sakinleri tarafından toplanan yardımlarla 1 ay içerisinde yapılan cami minaresinin de açılışı yapıldı. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen törene Vali Ali Kolat’ın yanı sıra; Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

BU GENÇLER MAHŞER GÜNÜNDE IŞIK TUTACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan Müftü Bekir Gerek, 40 gün boyunca 5 vakit namazı düzenli olarak kılan 20 öğrenciyi tebrik etti. Bu başarılı çalışmaların devam etmesi temennisinde bulunan Gerek, “Din alanında Kırıkkale genelinde başlatmış olduğumuz çalışmalar, halk tarafından büyük ilgi buldu. Müftülük olarak öğrencilerini kurslarımıza gönderen velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü bu gençlerimiz ailelerine mahşer gününde ışık tutacaklardır” dedi.

İSLAM ÂLEMİ ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE

Gerek’in ardından konuşma yapan Vali Kolat ise; uygulamanın büyük ilgi gördüğünü bu konuda ailelerin ilgisinden dolayı teşekkür etti. Son günlerde İslam âleminin büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu vurgulayan Kolat, “Kur’an-ı emrettiği gibi uygulamıyoruz ve onun söylediği şeyleri yerine getirmiyoruz. Eğer onları uygulamış olsak, şuanda bu üzücü olayların hiçbiri meydana gelmez. Kur’an ahlakını en iyi şekilde anlamamız ve uygulamamız lazım” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN İLK 5 ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR

Son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Kırıkkale’mizde bu konulu çalışmalar daha yaygın hale geldi. Gençlerimiz geleceğe hazırlaması adına bu projeyi olumlu buluyoruz. Anneye, babaya saygıyı öğrencilerimiz daha da pekiştirmiş oluyor. Ben kurslara katılan gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından 185 vakit namaz ile derece elde eden ilk 5 öğrenciye tablet bilgisayar, diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti