Sağlıkta hızlıyız

Sağlıkta hızlıyız

SAĞLIKTA KIRIKKALE ZİRVEDE

Sağlıkta hızlıyız

Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında her birim kendi alanı ile ilgili stant açtı.  Stantları gezen vatandaşlara sağlık konusunda bilgi verildi. Sağlıkta Kırıkkale´nin ileri iller arasında üst sıralarda olduğu 

SAĞLIKTA KIRIKKALE ZİRVEDE

Kırıkkale´de sağlık haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında stant kuruldu. Sağlık Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda Kanser taraması, Şeker ve Tansiyon ölçümü, Ağız ve Diş Sağlığı taraması, Kan ve Organ Bağışı, İlk yardım, Akılcı ilaç kullanımı, Obezite, Sigarayı bırakma gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Gün boyu açık kalan stantların açılışına Vali Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, diğer yetkililer ve sağlık çalışanları katıldı.  

 TÜM GÖREVLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 7-13 Nisan sağlık haftası olarak kutlanmakta. Hafta dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında stant kuruldu. Burada kurulan stantlarda Kırıkkale´de sağlık konusunda hizmet veren bütün kurumlarımız bulunuyor. Kurulan stantlarımıza vatandaşlarımız da ciddi olarak ilgi gösteriyor. Burada Şeker´inden tansiyonuna kadar, diş sağlığı ve çeşitli hastalıklarda taramalar gerçekleştiriliyor, bilgiler veriliyor. Biz Allah´a şükür sağlık açısından iyi durumda olan bir iliz. Birçok çalışmalarda da ön sıralarda yer alıyoruz. Örneğin geçen haftalarda KETEM taramalarında Türkiye birincisi olduk. Yine sağlık hizmetlerinde bu arada zirvedeyiz? diye konuştu. 

ÇEVRE İLLERDEN HASTA KABUL EDİLİYOR

Vali Kolat, ?Daha önceki dönemde birçok hastamızı Ankara´ya göndermek zorunda kalınırdı. Şimdi hem Yüksek İhtisas Hastanemizin devreye girmesi, Hem de Üniversite hastanemizin devreye girmesiyle ciddi manada sağlık problemlerimizi burada hallediyoruz. Hatta şuanda çevre illerimizden de hasta kabul ediyoruz. Ankara´dan da hastalarımızın Kırıkkale´yi tercih ettiğini görüyoruz. Bu bizim açımızdan da önemli bir gelişme. Tabi sağlık sadece hasta olunca doktora gitmek değildir. Kendi yaşam biçimimiz, beslenme biçimimizde sağlık açısından son derece önemlidir. Sağlıklı kalabilmek hareketli bir toplum olmamız, obeziteye dikkat etmemiz, ağız ve diş sağlığına dikkat etmemiz lazım. Maalesef hareketsiz bir toplum haline geldik. Nerede hareket orada bereket, nerede hareket orada sağlık diyoruz. Ben Kırıkkale´nin sağlıkta önemli bir seviyeye gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!