Sağlıkta şiddete hayır!

Sağlıkta şiddete hayır!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun bakım servisinde görevi başındaki sağlık çalışanına yapılan saldırı üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun açıklamada bulundu.

ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Sağlık çalışanları olarak çalışanlarımıza güvenli bir ortam, hastalarımıza güvenli bir sağlık hizmeti sloganını benimsemeye çalıştıklarını belirten Müdür Uzun ?21 Ocak 2012 tarihinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi?nde Yoğun bakım Servisinde görevleri başında bulunan sağlık personellerine saldırı bizleri derinden yaralamıştır. Şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza acil şifalar diler bir daha böyle bir olayın ne ilimizde nede Ülkemizde tekrar yaşanmamasını ümit ederiz?

İYİ NİYET VE SAYGI

?Amacı sadece insanlara yardım etmek ve onları sağlığına kavuşturmak olan Hekim ve Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması anlaşılacak bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları ve hastalar rakip değildir. Aksine aynı amaca yönelik çalışan bir ekibin üyesidir. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak hedef doğrultusunda iyi niyet ve saygı içinde çalışılarak ortak amaca ulaşılabilir?

HUZURLU ÇALIŞMA HAYATI

?Aksi halde hasta ve sağlık çalışanı arasında gereksiz sürtüşmeler yaşanacak ve iki taraf içinde zaman kaybı yaşanacaktır. Eğer ki bir yerde hak varsa hemen yanı başında sorumluluk ve görevde vardır. Çalışanlarımız ve hastalarımız hak, sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiği ve karşılıklı saygı devam ettiği takdirde bir daha böyle üzücü haberlerle karşılaşmayacağımız inancındayız. Şiddete hayır diyor, tüm hastalarımıza acil şifalar ve çalışanlarımıza huzur dolu bir çalışma hayatı diliyorum? dedi.

1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!