Sahipsiz hayvanlara otel hizmeti veriliyor

Sahipsiz hayvanlara otel hizmeti veriliyor

KIRIKKALE BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET EDEN ÖĞRENCİLERE GÖREVLİLER TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILDI

KIRIKKALE BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET EDEN ÖĞRENCİLERE GÖREVLİLER TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sahipsiz hayvanlara otel hizmeti veriliyor

Kırıkkale Lisesi öğrencileri, Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş´la birlikte Kırıkkale Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret ettiler. Öğrenciler gün boyu hayvan dostlarıyla beraber oldular. Onlara getirdikleri yemeklerden verdiler. Hayvanlar hakkında bilgi aldılar.

GÖREVLİLER BARINAK HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Yunus Emre Özdemir ve Veteriner Teknikeri Merve Küçükgöz yaptığı açıklamada ?Öncelikle bilinmesi gerekir ki barınaklar kalıcı değil geçici yerlerdir. Geçici hayvan barınağımızda şu an için 250 hayvan kalmakta olup, barınağın kapasitesi 500 dür. Burada her hayvanın bir kulübesi olup, bu sayede hayvanların birbirlerine zarar vermesi önlendiği gibi bakımları da daha kaliteli yapılmaktadır. Gerek fiziki şartlar, gerekse eğitilmiş personel olarak barınağımız ülkemizin önde gelen barınakları arasındadır. Bir hayvanın barınağımızda kalma süresi yaklaşık 30 gündür. Geçici Hayvan Barınakları; belediyelerin sokak hayvanlarının rehabilite edilebilmesi için kurmuş oldukları yerlerdir. Rehabilite etmek ise hasta, yaralı, kaza geçirmiş, hamile, yavru, sakat ve rehabilite edilme koşullarına uygun hayvanlar için geçici barınaklardır. Özel şartlarda ise örneğin saldırgan, problemli, Pitbull, Terrier, Japanese, Tosa gibi üretimi, satımı ve sahiplendirilmesi yasaklanmış cinsler için barınaklar kalıcı yerlerdir. Bu tür hayvanlar ölene kadar barınağımızın misafirleridir? diye konuştular.

KIRIKKALE BARINAĞI BU BÖLGEDEN SORUMLU

Bu barınağın bölgeden sorumlu olduğunu belirten uzmanlar, ?Belediyemiz kendi bölgesindeki hayvanlardan sorumludur. Bu sahipsiz hayvanları toplar, kuduz aşılarını vurur, kısırlaştırır ve her hayvana ayrı bir küpe numarası vererek aldığı bölgeye, yani yaşadığı, bildiği yere yasa gereği bırakır. Ayrıca zaman zaman da bu bölgelere zorlu kış şartlarına göre yiyecekler bırakılır. Ormanlara veya farklı bölgelere bıraktığımız zaman bu hayvanlar alışık olmadıkları için yaşayamazlar. Her hayvan aynı insanlar gibi bildikleri çevrede yaşamak ister bu sayede yiyecek bulabilir, hayatlarını idame ettirebilirler tabi ki bizlerinde desteğiyle Barınağımızdan her yıl 500-600 köpek sahiplendirilmektedir. 18 yaşını dolduran herkes, haftanın 7 günü barınağa gelerek, hayvan sahiplenip, onlara sıcak bir yuva verebilirler. Onların yeri bizlerin yanı?? açıklamasını yaptılar.

PERSONEL VE ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETİLER

Kırıkkale Lisesi Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş yaptıkları açıklamada, ?Öğrencilerimiz geçici hayvan barınağında hayvanların rehabilite edildiğini, aşılarının yapıldığını, yaralı durumda olan hayvanların tedavi edildiğini ve ameliyatla kısırlaştırıldıklarını ve küpelerinin takılarak yasa gereği tekrar doğal ortamlarına bırakıldıklarını ve takiplerinin yapıldığını bundan sonra küpeli sokakta yaşayan hayvanlardan çekinmelerine gerek kalmadığını, köpek korkusu olan öğrencilerimizin burada bu korkularını yendiklerini ve hayvanları sevdiklerini belirterek, sahipsiz hayvanlar için son derece güzel bir ortam oluşturan Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´ya, Barınak Sorumlusu Hamza Bozdağ´a, Veteriner Hekim Yunus Emre Özdemir´e, Veteriner Teknikeri Merve Küçükgöz´e ve barınakta çalışan diğer personellere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek? gezilerini tamamladılar.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü