Sanayinin gelişmesi, kalifiye elemanla olur

Sanayinin gelişmesi, kalifiye elemanla olur

PROTOKOL, VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA DÜZENLENEN TÖRENLE İMZALANDI

PROTOKOL, VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA DÜZENLENEN TÖRENLE İMZALANDI

Sanayinin gelişmesi, kalifiye elemanla olur

Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ek olarak iki atölye yapılmasına ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında Protokol imzalandı. Atölyeler sayesinde sıkıntısı çekilen kalifiye eleman açığının kapanacağı bildirildi. 

VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen Protokol İmza Törenine, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın katıldı.

İKİ ATÖLYE DAHA YAPILACAK

Protokol imza töreni öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Yahşihan ilçesinde bulunan  Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne ek olarak iki atölye yapılması için bugün 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile bir protokol metni imzalanacağını belirtti.

ÜLKENİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın´da, ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayinin ve sanayicinin lokomotif görevini üstlendiğinin bilincinde ve farkında olduklarını belirterek, sanayiciler ve iş adamları olarak her kademede nitelikli eleman açığını ve ihtiyacını yaşadıklarını ifade etti.

EĞİTİM İÇİN SANAYİ İÇİN ÖNEMLİ

İmza töreninde konuşan Vali Haktankaçmaz da, ?Hem eğitim, hem de sanayi alanında çok olumlu sonuçlar verecek bir işbirliğine tanıklık edeceğiz? dedi.

OKUL HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Vali Haktankaçmaz, 2014 yılında açılan, Organize Sanayi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi´nde halen 24 derslik, 2 atölye ile Raylı Sistemler Teknolojisi, Makine Teknolojileri ve Tasarım Teknoloji alanlarında eğitim verildiğini ve bu alanlarda halen 502 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Organize Sanayi Bölgesince tahsis edilen yaklaşık 4 dönümlük arsa üzerine yapılacak atölyelerde Makine Teknolojileri ve Döküm alanlarında faaliyet gösterileceğini ifade eden Vali Haktankaçmaz, ?Bu atölyelerimizin tamamlanması ile gelişmekte olan sanayide en çok ihtiyaç duyulan alanların başında gelen Makine Teknolojileri alanı ve bunun altında Bilgisayarlı Makine İmalatı dalına yönelik daha çok sayıda kalifiye eleman yetiştirilmesine imkân doğacaktır? dedi. Daha sonra konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

HABER: Murat Karadağ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti