Şatafat için yapmadık

Şatafat için yapmadık

TSO BAŞKANI EKREM GÖK, YENİ BİNANIN TAMAMEN HİZMET İÇİN PLANLANDIĞINI SÖYLEDİ

TSO BAŞKANI EKREM GÖK, YENİ BİNANIN TAMAMEN HİZMET İÇİN PLANLANDIĞINI SÖYLEDİ

Şatafat için yapmadık

TSO'nun yeni binası TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile hizmete açıldı. TSO Başkanı Gök açılışta, Bu binayı yaparken görünüş şatafat için yapmadık. Başkanımızın tüm odaların 5 yıldızlı olması yönündeki talimatını yerine getirmek için planlamalar yaptık. Üyelerini elektronik arşive geçiren Türkiye'deki ilk odalardan biriyiz” dedi.

GENİŞ KATILIM

Açılış programına Vali Ali Kolat Kırıkkale Milletvekilleri Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, iş adamları, esnaflar ve davetliler katıldı. Açılış kurdelesi İl Müftüsü Bekir Gerek'in duasının ardından kesildi. Daha sonra program yeni hizmet binası içerisindeki Hacı Ömer Aşkın Konferans Salonu'nda devam etti.

KENDİSİYLE BÜYÜK İŞLER YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Açılış konuşmasını TSO Başkanı Gök yaptı. 2 yıllık görev sürecinde yeniliklerin ve güzelliklerin şehre layık bir şekilde gerçekleşmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Gök, Bu çabayı gösterirken elbette yalnız değildim. Çalışmalarda yalnız bırakmayan TOBB başkanı, yönetim kurulu üyem ve kıymetli meclis üyelerine teşekkür ederken, personelimiz de gayretlerini gözden kaçırmak istemiyorum. Dünya var olduğundan beri ticaret ve üretim organizasyonları da var olmuştur. Tarihin tanıklık ettiği her dönemde görülmüştür ki özellikle ekonomik toplumlarda ve kurumlarda önderler çok önemlidir. Eğer doğru hedefler veren, doğru iş yapan, doğru söz söyleyen önderiniz varsa sayın başkanımız gibi başarısız olmanız imkânsız. Bunu neden hatırlatıyorum? 1999 yılından beri Ticaret ve Sanayi Odası'nın her kademesinde görev aldım. Meclis üyeliği, meclis başkanlığı, 2 yıldır da yönetim kurulu başkanlığı görevi yapmaktayım. Sayın başkanımızın, ‘Sizler ibadete emsal işler yapıyorsunuz' diye bir sözü var. Bizler bu görevi fedakârlık yaparak, gönülden ve hiçbir ücret almadan, sayın başkanımızdan aldığımız enerji ile hem de çok kıymetli şeyler öğreniyoruz. İnsanımıza hizmet etmenin gururunu, yararlı işler yamanın mutluluğunu paylaşmayı öğreniyoruz. Hem insan olarak, hem ağabey olarak, hem de başkanımız olarak kendisiyle birlikte büyük işler yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

50 YILDA İLKİ YAŞADIK

Odanın 1963 yılında kurulduğunu ve 52 yıllık bir tarihçesi olduğunu sözlerine ekleyen Gök, 2 bin 100 üyemiz bulunmakta.15 grup ve 30 meclis üyesi ile temsil edilmektedir. 50 yıl içerisinde çok kıymetli isimler bu odada hizmet verdi. 10 yönetim kurulu, 20 meclis başkanı odamızda görev yaptı. 2013 yılında yapılan seçimlerde 50 yılda hiç yapılmayan tek listeyi Kırıkkale bize teslim etti” dedi.

BU SALON TÜM STK'LARIN EMRİNDEDİR

Binanın fiziki özellikleri hakkında bilgiler veren Gök, Bulunmuş olduğumuz bina 7 kattan oluşmakta her katı 400 metrekaredir. Girişte bir de banka düşündük. Buradan odamıza biraz gelir elde etmeyi planladık. İkinci kat belge işlemleri, bir üst kat genel sekreterlik ve muhasebe işlemleri, genç girişimcilere ve kadın girişimcilere bir oda tahsis ettik. Yönetim kurulu katımız da o kattır. Bir üst katta ise meclis toplantı salonu var. Bu katımızda da konferans salonumuz var. Bu salon sadece bizim değil bütün sivil toplum kuruluşlarının emirlerindedir” şeklinde konuştu.

5 YILDIZLI ODA OLACAĞIZ

Gök şöyle devam etti: Bu binanın alımında bizi bir araya getiren ağabeyime ve hatırı sayılır bir indirim yapan Mehmet Aşkın ve kardeşlerine teşekkür ediyor. Biz de bu jeste karşılık babalarının adını kat planına kadar işleterek konferans salonumuzun adını şehrimizin eşrafı merhum Hacı Ömer Aşkın olarak belirlemiş bulunuyoruz. Tabi bu binayı yaparken görünüş şatafat için yapmadık. Başkanımızın tüm odaların 5 yıldızlı olması yönündeki talimatını yerine getirmek için planlamalar yaptık. Üyelerini elektronik arşive geçiren Türkiye'deki ilk odalardan biriyiz. İSO 9001 belgesi 2008 kalite yönetim sistemine göre hizmet vermeye başladık. Gelecek 2 yılda da biraz planlarımız var.” 

KIRIKKALE'NİN ADINI DUYURACAĞIZ

TOBB'un iki fakültesinin Kırıkkale'ye kurulması için karar alındı ve YÖK'ün önünde bekliyor. İnşallah başbakan yardımcımız ve vekillerimizin yardımı ile Kırıkkale'mize o fakülteleri kazandırmak istiyoruz. Bir başka hedefimiz ilimizin sanayi merkezi olması için kurulan ülkemizin ilk ve tek Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni geliştirmek ve yatırımcı ile buluşturmak için gerekli çalışmalar başladı. Şehrimiz artık sadece 7,65 tabanca ile değil Milli Piyade Tüfeğiyle, gelişmiş teknolojik silahlarla ticaretle anılmasını sağlamak istiyoruz. Başka bir çabamızda şehrimizde bir fuar alanı kazandırmak yönündedir. 9'uncu aya Cumhuriyet Meydanı'nda sayın valimiz ve belediye başkanımızın katkılarıyla 81 ilin kadın girişimcilerini davet edip bir fuarın provasını yapacağız. İnşallah Kırıkkale'nin adını Türkiye'ye duyuracağız.”

KIRIKKALE 11'İNCİ SIRADA

Gök'ün ardından konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale arazi açısından son derece zengin bir ilimiz. Allah bize toprağın yanında suyu da vermiş. Su büyük bir nimet. Allah bize hem toprağı hem de Kızılırmak'ı vermiş. İlk sanayileşme Kırıkkale de başlamış. Türkiye de ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesini buraya kazandırdık. 65 parselin 35'i satılmış durumda. Bu Türkiye de ilk. Türkiye'de ki 81 il içerisinde yaşanabilir şehirler sıralamasında Kırıkkale 11'inci sırada. Bu Kırıkkale de huzur, güven ve insanların birbirlerine saygısını gösteriyor” dedi. 

KIRIKKALE'NİN DİNAMİZMİNİ GÖSTERİYOR

Teknolojik olarak silah sanayisinin dünyada en üst segmentte yer aldığını sözlerine ekleyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: Şekerde hata kabul eder de silah da hata kabul etmez. En üst segmentte yetişen ustalar Makine Kimya Endüstrisi Kurumu`nda yetişen ustalarımızdır. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek lazım. 2013-2014 arası bir yıllık değerlendirmeye baktığımız zaman Türkiye`de açılan şirket sayısı artışı yüzde 16. Bu oran Kırıkkale`de tam yüzde 69 olmuş. Neredeyse Türkiye ortalamasının 5 misli üstünde bir canlılık var. İhracatta da 2013-2014 yıllarını mukayese ettiğimizde Türkiye`de yüzde 4 artış varken, Kırıkkale`de yüzde 16 artış olmuş. 2014-2015 Ocak ayları arasında sigortalı çalışan sayısındaki artış Türkiye`de yüzde 5, Kırıkkale`de ise bu oran yüzde 14. İşte bunlar Kırıkkale`nin dinamizmini ve aktivitesini gösteriyor.”

TOBB'UN HER KONGRESİ SİYASİ MANEVRA ALANIYDI

Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ise, Bu dönemde TOBB ilk defa kısır tartışmaların dışına çıkarak Türkiye`nin kalkınmasına katkı veren büyük bir kuruluş haline geldi. Hepimiz bunun şahidiyiz. Bu uluslararası alanda da geçerli. Eski yılları hatırlayın. TOBB`un her kongresi bir siyasi manevra alanıydı. TOBB`u da hiçbir zaman büyütmedi. Şimdi G-20 geldi. Dönem Başkanıyız ama B-20, G-20`nin önünde seyrediyor. Çünkü bunu TOBB Başkanı yürütüyor. Bunun uluslararası alanda ne kadar önemli olduğunu görün. Bunların hepsi büyük düşüncelerle oluyor” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU TEBRİK EDİLDİ

Konuşmalardan sonra, Kırıkkale Ticaret Odası Yönetiminde görev alanlara, Vali Kolat, Kırıkkale milletvekilleri Atalay, Köksal, Can, Hisarcıklıoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca Kırıkkale Valiliği ve Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı