Seçim öncesi sözlerinizi tutun

Seçim öncesi sözlerinizi tutun

KENDİLERİ İÇİN DİKENSİZ BİR GÜL BAHÇESİ YARATTILAR

Seçim öncesi sözlerinizi tutun

Tüm Emekliler Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, seçim öncesinde vaatleri olan 3 muhalefet partisinin milletvekili sayısının hükümet kurmaya yettiğine dikkat çekerek, ?Seçim öncesi sözlerinizi tutun? çağrısında bulundu.

EMEKLİLERİ SEFALETE SÜRÜKLEDİLER

Hüseyin Kâhya Parkı girişinde toplanan sendika üyesi emeklilere CHP´liler de destek verdi. Üyeler adına açıklama yapan Sendika Şube Başkanı Yüksel Doğan, Ülkemizi yönetenlerin katıldıkları toplantılarda, yaptıkları konuşmalarda emeklileri yere göğe sığdıramadıklarını ve ?emeklilerimize ne yapılsa azdır´ tarzı gerçekçi olmayan, yapmacık açıklamalar yaptıklarını dile getirerek, ?Bugün Türkiye´de yaşayan on bir milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Yıllardır yaşananlarla sabittir ki, 7 Haziran seçimlerinde halk tarafından iktidardan indirilmiş olan, 13 yıllık iktidar olan AKP´de dâhil bugüne kadar ülkeyi yöneten iktidarlar söylediklerinin aksine, emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamada tereddüt etmediler? diye konuştu.

KAMUDA EMEKLİLİK SİSTEMİ YOK EDİLİYOR

Doğan şöyle devam etti: ?Sosyal devletin temel görevlerinden olan eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri özeleştirildi. Bir yandan kaynak yok bahanesiyle emekli aylıkları, sahte enflasyon oranları kadar artırılırken, diğer yandan ise devlet hazinesinden teşvik edilen özel bireysel emeklilik sistemi ile kamu emeklilik sistemi adım adım yok ediliyor. Bu da iştahlarını kapatmadı, şimdi de hastanelerde alınan fahiş ücretleri karşılaşamayan yurttaşlar, ?tamamlayıcı sağlık sigortası´ yapmaya teşvik edilerek, sigorta şirketlerine yeri rant kapıları açılıyor. 13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten ve elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğuyla kanun çıkarma gücünü elinde bulunduran AKP tek başına iktidar olma şansını yakalamasa da henüz bu ülkenin en çok milletvekiline sahip birinci partisidir. Buna muhalefet partilerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar da eklenince görüyoruz ki AKP´nin olası koalisyon ortaklarından biri olarak ülke yönetiminde söz sahibi olma ihtimali devam ediyor.?  

KENDİLERİ İÇİN DİKENSİZ BİR GÜL BAHÇESİ YARATTILAR

?13 yıllık devri iktidarında emeklileri sefalete sürüklemiş AKP´den çok fazla bir beklentimiz yok. Çünkü 13 yıldır iktidarda olup her türlü yolsuzluğa bulaşmış, demokrasinin asgari kuralarını bile uygulamamış, düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmiş, hukuku rafa kaldırmış, İç Güvenlik Paketi ile ülkeyi açık cezaevine çevirmiş, sosyal adaleti yok etmiş ve kendileri için dikensiz bir gül bahçesi yaratmışlardır. 7 Haziran seçimleri bitti. Şimdi sıra seçim öncesi her miting meydanında sıraladığınız vaatleri gerçekleştirmede. Kuşku yok ki bu vaatlerin en önemlileri emeklilerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik olanlardır. Önceki dönem muhalefette bulunan üç partinin verdiği sözlerin ortak amacı, emeklilerin sorunlarının çözmek ve yaşam düzeylerini yükseltmek olduğuna göre bugün toplam milletvekili sayıları parlamento çoğunluğu olan bu üç partinin TBMM´de birlikte hareket etmelerini ve verdikleri sözü tutmalarının önünde hiçbir engel kalmamıştır.?

BAYRAM ARİFESİNDEYİZ

?Kendilerine oy vermiş milyonlarca yurttaşın gözü üzerinde. Üç partinin de seçim döneminde emeklilere verdikleri en önemli sözlerden birisi olan emeklilere bayramda ikramiye verme sözünün yerine getirilmesinde fazla zamanlarının olmadığı kanısındayız. Çünkü bayram arifesindeyiz. TBMM´de çıkaracakları tek maddelik kanunla emeklilerin bayramda ikramiye almalarını sağlamaları, söylediklerinin seçim vaadinden ibaret olmadığını, sözlerinde samimi olduklarını ve gerekli yasal düzenlemeleri yapma olanağına sahip olduklarında toplumun yararına yasalar çıkarabileceklerini göstermeleri açısından oldukça önemlidir.?  

ELİNİZİ TEZ TUTUN

?Üç partiye sesleniyoruz; halkımızın size verdiği yasa yapma iradesini kullanma konusunda elinizi tez tutunuz. On bir milyon emeklinin Ramazan Bayramı´nda beklediği ikramiye, unutmayın ki bizim kırmızıçizgimizdir, mazeretiniz yoktur. Sizleri ivedilikle TBMM´den bu yasayı çıkarmaya çağırıyoruz. Hak ve çıkarlarımızı korumak, sorunlarımızı dile getirmek anayasal hakkımızdır. Acil taleplerimizi dillendirmek için tüm emeklilerimizi birlikte olmaya gücümüze güç katmaya çağırıyoruz. Çünkü birlik olmadan dirliğimizin olmayacağını zaten düşük olan yaşam kalitemizin giderek daha da düşeceğini unutmayalım. Açlığımıza, sefaletimize sebep olanları çok iyi tanıyoruz. Bayramı gerçekten bayram yapacak adımları atacak olanları ekmeğimizi büyütecek olanları da unutmayacağız.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı