Şehit mezarlarına karanfil

Şehit mezarlarına karanfil

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Kırıkkale Şehitliği?ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktılar.

BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDECEK
Şehitlikte Kur?an-ı Kerim okunmasının ardından öğrenciler, yanlarında getirdikleri karanfilleri şehitlerin başucuna koydu. Bazı öğrenciler, kabrin başında bulunan yazıları okurken, gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı öğrenciler, aralarında sözleşerek, şehitliği sık sık ziyaret edeceklerini söylediler. Hangi din ve milletten olursan olsun Türkiye Cumhuriyet?inde yaşayan insanların bir bütün olduğunu belirten öğrenciler, bu birlikteliğin dünya batana kadar devam edeceğini ifade etti.
 
CANLARI PAHASINA KORUDULAR
Tarih boyunca milletin istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tuttuğunu belirten Kırıkkale Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Tekinay, ?Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiş, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlerin de ilham kaynağı olmuştur.?dedi. Sözlerine devam eden Tekinay, ?Dün Çanakkale`de milli mücadelede ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası ve dünya barışı içim şahadete ulaşan veya gazi olarak dönen evlatlarımız bugün ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine amansız bir mücadele yürütmektedir? dedi.    


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ