Şehitler için Teheccüd Namazında alınlar secdeye gitti

Şehitler için Teheccüd Namazında alınlar secdeye gitti

GECE 2´DE ALINLAR SECDEYE GİTTİ

Şehitler için Teheccüd Namazında alınlar secdeye gitti

Kırıkkale´de 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´ndaki nöbetini sürdüren bürokratlarla vatandaşlar, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için teheccüd (gece) namazı kılarak dua etti.

GECE 2´DE ALINLAR SECDEYE GİTTİ

Milli iradeye sahip çıkmaya devam eden ve demokrasi nöbetinin 11´nci gününde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın yanı sıra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve yoğun katılımıyla devam ediyor. Demokrasi nöbetinde Saat 02.00´de 8 rekât Teheccüd namazı (gece namazı) kılınarak, dualar edildi. Başkan Mehmet Saygılı, vatandaşlar ile birlikte Cumhuriyet Meydanında Teheccüd namazı kılınarak ülkemizi için dua edildi. Teheccüd namazı kılındıktan sonra belediye görevlileri tarafından cemaate çorba ikramında bulunuldu.

TEHECCÜD NAMAZI NEDİR?

Yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra, kılınacak nafile namaza "gece namazı" denir. Bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp kılınırsa "Teheccüd" adını alır. Teheccüd namazı iki rekâttan on iki rekâta kadardır. İki rekâtta bir selam verilmesi daha faziletlidir. (Muhammed Bin Abdullah Hanî, Âdâb, s. 264)

TEHECCÜD NAMAZINI NASIL KILARIZ?

Teheccüd namazına başlarken "Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya" şeklinde niyet ederiz. Teheccüd namazının iki rekât ile sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, isteyen kimse daha fazla da kılabilir. Bu durumda iki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta bir de selam verilebilir (İbn Abidin, Reddü´l-muhtar, Riyad, 1423/2003, II, 468-469).

VACİP HÜKMÜNDE

İki rekâttan fazla kılındığında arada konuşma, yeme içme gibi namaza aykırı davranışlarda bulunulmamış ise, tekrar niyet etmek gerekmez. Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda "tahiyyat"tan sonra "Allahumme salli" ve "Allahumme barik" okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkındığında önce "Subhaneke" okunur, Euzu besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur. Teheccüd namazı, Rasul-i Ekrem -sallallahü aleyhi ve sellem- Efendimize vacip yani farz hükmündeydi. Bu namaz O´nun ümmeti için sünnet-i müekkededir.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ