Sıkıntı bizim ülkemizi de yangın yerine çevrilebilir

Sıkıntı bizim ülkemizi de yangın yerine çevrilebilir

KÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. DR. HALİL MURAT ÜNVER BÖLGEMİZDE YAŞANAN OLAYLARI İYİ ANLAMALI VE ÇEVREMİZİ DUYARLI HALE GETİRMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

KÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. DR. HALİL MURAT ÜNVER BÖLGEMİZDE YAŞANAN OLAYLARI İYİ ANLAMALI VE ÇEVREMİZİ DUYARLI HALE GETİRMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Sıkıntı bizim ülkemizi de yangın yerine çevrilebilir

KÜ´de ?Dünya Düzeninin Değişen Dengeleri ve Türkiye´nin Güvenlik Çevresi? konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Halil Murat Ünver ?Geleceği güvenli kılmak için bilgilenmeli, olayları anlamalı, anlatmalı ve çevremizi buna karşı duyarlı hale getirmeliyiz. Yaşanabilecek sıkıntılar bizim ülkemizi de yangın yerine çevirebilir? dedi.

TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI TOPLULUĞU

Kırıkkale Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu´nda ?Yeni Bir Yeryüzü Yangını mı Doğuyor?? konulu bir konferans düzenledi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur´un konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok ayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

ORTADOĞU VE FARKLI BÖLGELERDEKİ SIKINTILAR

Konferansın açılışında konuşan Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Hakan Arslan, Ortadoğu ve dünyanın farklı bölgelerinde sıkıntı çeken ve zulüm gören insanlara dikkat çekmeyi ve bu sorunun aşılmasında neler yapılabileceğini konuşmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

GELECEKTE BİZİM ÜLKEMİZDE YANGIN YERİNE DÖNEBİLİR

Programda konuşan Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Murat Ünver, ?Geleceği güvenli kılmak için bilgilenmeli, olayları anlamalı, anlatmalı ve çevremizi buna karşı duyarlı hale getirmeliyiz. Gelecekte yaşanabilecek sıkıntılar bizim ülkemizi de yangın yerine çevirebilir. Bunun olması ya da olmaması bugün aldığımız tutuma bağlıdır? dedi.

ÖNCELİKLE SİSTEMİ ANLAMAMIZ LAZIM

Bugün dünyanın geneline bakarak gelecek hakkında yorum yapamayız diyen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, ?İnsanlık tarihi, sosyal bilimlerin bize verdiği imkânlar, bir bilimsel disiplin olarak uluslararası ilişkilerin mirası, bazı gelişmeleri yan yana koyduğumuzda gelecekle ilgili bir kısım öngörülerde bulunmamıza imkân veriyor. En azından muhtemel gelecekleri görebiliyoruz. İnsanlık tarihinin muhtelif evrelerinde her zaman savaşlar ve çatışmalar olmuştur. Bu savaşların ve çatışmaların kendi iç dinamikleri olabilir. Ancak bunların çok geniş bir coğrafyada etki doğurabilmesi için sistemli olması gerekiyor. Bu yüzden öncelikle sistemi anlamamız gerekiyor? dedi. Program Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur´a teşekkür plaketinin verilmesiyle sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ