Silah OSB´ye 100 milyonluk yatırım

Silah OSB´ye 100 milyonluk yatırım

KIRIKKALE SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİNE YAPILACAK İLK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI

KIRIKKALE SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİNE YAPILACAK İLK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI

Silah OSB´ye 100 milyonluk yatırım

Tüm alt yapısı tamamlanan ve Türkiye´nin ilk ve tek Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Olan Kırıkkale Silah İhtisas OSB´ye ilk yatım için imzalar atıldı. Dikmen Savunma Sanayi Anonim şirketi bölgede 100 milyon liralık bir yatırım yapacak.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİNDE BİR İLK

Savunma Sanayisini geliştirmek, Yan Sanayi güçlendirmek, dışa bağımlığı azaltmak, istihdamı ve ihracatı artırmak, yüksek katma değerli ürün imal ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak firmaları bir araya getirmek amacıyla kurulan Kırıkkale Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Türkiye de ilk kez Kırıkkale de hayata geçirilecek olan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak olan Dikmen Savunma Sanayi ile karşılık protokol imzalandı.

İLK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI

Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda ki toplantının imza törenine müteşebbis heyetinin üyeleri olan Kırıkkale Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ve KOSGEB Müdürü Ali Sevinç de katıldı. 

OSB´YE TALEPLER ALINMAYA BAŞLADI

Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsis talepleri alınmakta olup (OSB) içerisinde Savunma Sanayi ile ilgili her türlü silah, her türlü yivli, yivsiz tüfek uçak savar, her çap model tabanca, uzun ve kısa namlulu toplar, Savunma Sanayi Yüksek Teknoloji Dijital ürünler, Dürbünler, gece görüş sistemleri Savunma Sanayiye ait donanım ve çipler ve yazılımlar ve bunlara ait tüm yedek parçaların imalatının yapılacağı bildirildi.

ALT YAPI TAMAM SIRA YATIRIMDA

İmza törenin de Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ?Alt yapısı hazır durumda bulunan OSB 40 milyon liralık bir yatırım ile 12 dönümlük bir alanda kurulacak olan kısa zamanda fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz. 150 kişilik bir istihdam sunacak olan firma hem Kırıkkale´mizin ekonomisi acısından hem de Kırıkkale´mizin Savunma Sanayi acısından yerli savunmanın geliştirilmesi hedefi acısından çok faydalı olacağını düşünüyorum? dedi.

10 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM

10 yıllık ön gördükleri 100 milyon Türk liralık yatırımı gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Silah İhtisas OSB´nin ilk müteşebbisi Dikmen Savunma Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen, "Yolun başındayız ama inanıyorum ki kısa zaman içerisinde Kırıkkale´de çok şeyler değişecek. Özellikle savunma sanayi konusunda ülkemiz için çok farklı bir yeri olacaktır. Dikmen Savunma Sanayi olarak Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde büyük bir üretim tesisi kurarak gençlerimize yeni iş istihdamı sağlayacağız. Bu gençlerimiz ile birlikte milli ürünlerimizi ülkemizin hizmetine sunacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber savunma sanayi ve ülke ekonomisine katkı sağlayıp Sanayi 4.0 ile yapacağımız projelerle devletimize ve Kırıkkale´mize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

KIRIKKALE SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİNE YAPILACAK İLK YATIRIM İÇİN İMZALAR ATILDI



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı