SINAV KOÇLARINA MOTİVASYON BELGESİ

SINAV KOÇLARINA MOTİVASYON BELGESİ

Dün Milli Eğitim Toplantı Salonunda ?Sınav Koçluğu Okul Koordinatörleri? toplantısı yapıldı. Toplantıda sınav koçu öğretmenlere, sınav gününe kadar yapılması gerekenler ve yılsonunda okullardan istenecek proje dosyasının içeriği anlatıldı. Aynı zamanda Sı

8 BİN ÖĞRENCİ KATILDI
2010?2011 eğitim-öğretim yılında başlatılan sınav koçluğu projesi kapsamında 130 okulda 1100 sınav koçu öğretmen 8000 civarında öğrenciye, sınavlara hazırlanma aşamasında sınav koçluğu yapıyor. Bu proje kapsamında 130 okulda 167 seminer düzenlenerek, 8000 civarında son sınıf öğrencisine sınav söyleşisi adı altında motivasyon çalışması yapıldı. Dün proje ile ilgili yapılan ?Sınav Koçluğu Okul Koordinatörleri? toplantısında da eğitim belgeleri verildi.
 
SINAV KAZANDIRAN AİLE
Toplantıda sunum yapan Ömer Akay, öğretmenlerin katımlından dolayı teşekkür etti. Akay daha sonra şunları söyledi; ?Öğrenci velilerine yönelik ?sınav kazandıran aile? konulu seminerler düzenlendi. 10 seminere 522 kişi katıldı? dedi. Akay?ın sunumundan sonra sınav koçluğu hizmet içi eğitim belgeleri dağıtım töreni yapıldı. 5 gün 15 er saat süren 3 eğitim kursu sonunda, 219 öğretmen belgeyi almaya hak kazandı. Belgeleri Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün verdi. Bütün eğitimi daha verimli ve kaliteli olması için sınav koçluğu projesinin üstünde duracaklarını kaydetti.
 
ORGANİZASYONLAR DÜZENLEMELİSİNİZ
Sınav gününe kadar yapılması öngörülen çalışmaları anlatan Akay, şunları kaydetti; ?Sınav koçluğu projesi, okul yılsonu toplantısını yapma. Her koçun koçluk yaptığı öğrencilerle bir araya gelmesi öğrencilerin çalışma düzenlerini, sınav tekniklerini ve öğrenme stillerini gözden geçirme. Öğrencilerle sınav gününe kadar iletişim kurma (tlf- mesaj- ev ziyareti gibi) öğrencilere moral organizasyonları düzenleme. Sinema-Tiyatro-Piknik-Gezi-Konser vb. sınav öncesi öğrenci durum değerlendirme tablosunu tüm öğrencilere uygulamalısınız? dedi.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti