Son teknoloji donanım, kaliteli hizmet ve sıfır sevk

Son teknoloji donanım, kaliteli hizmet ve sıfır sevk

ÖZEL HASTANELERİ GERİDE BIRAKAN POLİKLİNİK VE SERVİS HİZMETLERİNE YENİLERİNİ EKLEYEN KIRIKKALE YİH`TE HİZMETLER SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

ÖZEL HASTANELERİ GERİDE BIRAKAN POLİKLİNİK VE SERVİS HİZMETLERİNE YENİLERİNİ EKLEYEN YİH'TE HEDEF:

Son teknoloji donanım, kaliteli hizmet ve sıfır sevk

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH), yenilikleri ve hizmetleri ile adından söz ettiriyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin etkin çalışmaları ve hastane yöneticilerinin planlamalarıyla adeta sıfırdan son teknoloji cihazlarla donatılan hastanede beyin ve açık kalp ameliyatları başarıyla gerçekleştiriliyor. Yeni açılan poliklinik ve servislerle hizmet kapsamını genişleten hastane, konforu ile özel hastaneleri geride bırakıyor.

İL DIŞINA SEVK SONA ERECEK

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve hastane ekibinin etkin çalışmaları Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne tarihi yenilikler kazandırıyor. Bölge hastanesi olma amacıyla hizmete açılan ve açıldığı günden itibaren geçen süreçte hizmet kapsamını sürekli genişleten hastanedeki değişim ve atılım son dönemde daha da arttı. Yeni poliklinikler, yeni servisler, son teknoloji cihazlar ve kısa bir süre içerisinde hizmete geçecek yenilikleriyle il dışı sevkin de önüne geçilmiş olacak. Poliklinik ve servisler son teknoloji ile donatılırken, hasta odaları ve ünitelerinin konforu artırılıyor.

BEYİN CERRAHİSİ YENİLENDİ

Cerrahi müdahale ve operasyonlarda halkın il dışına gitmemesi ve hastaya zamanında müdahale edilmesi için açılan yeni kliniklerde alanında uzman sağlık personeli görev yapmaya başladı. Beyin Cerrahisi sıfırdan yenilenerek, beyin ameliyatları yapılmaya başlandı. Bu klinikte horlama ameliyatları dâhil her türlü cerrahi müdahale yapılabiliyor.

KALP AMELİYATLARI

Hastane, Kalp Damar Cerrahi alanında gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla da adından söz ettirmeye başladı. Hayatta kalma oranı yüzde 20 olan hastalar gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla yeniden hayata bağlandı. Geçtiğimiz günlerde 9'uncu kalp ameliyatını kendi doktorlarının katılımı başarıyla gerçekleştiren hastane 6 Kardiyovasküler cerrahla ameliyatlarını sürdürecek.  

KADIN DOĞUM VE YENİDOĞAN YOĞUN BAKIMI SIFIRDAN OLUŞTURULDU

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki göze çarpan önemli yeniliklerden bir tanesi de Kadın Doğum Yoğun Bakım ve Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri. Bu üniteler son teknoloji cihazlarla donatıldı. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde birinci, ikinci ve üçüncü basamak ünitelerinde bebek tedavileri başladı. Kadın Doğum Yoğun Bakım ünitesi ise 4 yataklı olmak üzere yeni açıldı. Doğum odalarında da yeniliğe gidildi. Bu kapsamda odalar tek kişilik tasarlandı ve her oda son teknoloji cihazlarla donatıldı.

SÜT ÇOCUĞU SERVİSİ

Hastanede anne ve bebek sağlığı açısından önemli bir yeniliğe daha imza atıldı. 0-2 yaş çocukların tedavi olacakları 20 yataklı Süt Çocuğu Servisi de hizmet vermeye başladı. Bu serviste 0-2 yaş bebeklerin ve annenin tedavisi esas alındı. Tedavinin yanı sıra uzman personeli ile annelere çeşitli eğitimlerin de verildiği serviste konfor yine üst seviyede tasarlandı.

BU ANLAYIŞ ARTIK SONA ERİYOR

Hastanede kısa süre içerisinde yeni bir merkez daha hizmete girecek. Hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışını sona erdirecek, kanser hastası ve ağır hastaların bakım ve tedavisinin gerçekleşeceği Palyatif Bakım Merkezi hizmete açılmak üzere. Bu merkezde ağır hastaların bakım ve tedavileri yapılacak, hastaları sağlığına kavuşturmak ve ömürlerini uzatmak için son teknoloji cihazlarla müdahaleleri yapılacak.

9 YENİ MAMOGRAFİ CİHAZI GELİYOR

Hastanede, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışmaları yoğunlaştırıldı. Erken teşhis hayat kurtarır” sloganı ile farkındalık yaratmak adına yapılan çalışmaların kapsamının genişletildiği ve özellikle Meme Kanseri'nin erken teşhisi ve tedavisi için önemli adımların atıldığı hastaneye 9 adet yeni mamografi cihazı alındı. Yeni cihazların gelmesi ile birlikte hastanede meme kanseri nedeniyle yaşanan anne ölümlerinin önüne geçilmesinde dev bir adım daha atılacak. Kemoterapi tedavileri aksamadan aynı anda birçok hastaya uygulanmaya devam edecek.

DİYALİZ TEDAVİLERİ

Hastanede diyaliz tedavisi gören hastalar için önemli yenilikler yapıldı. Artık hastaneye gelen ve diyaliz tedavisi olması öngörülen hastaların hastane dışında tedavi olmamaları için yoğun çaba harcanıyor. Bu sayede hastaların yakından takibi ve tedavileri için önemli bir yol kat edilmiş oldu.

UYKU BOZUKLUĞU OLAN İL DIŞINA GİTMEYECEK

Hastanede yeni hizmete giren önemli servislerden birisi de Uyku Laboratuvarı oldu. Türkiye'nin en konforlu uyku laboratuvarı olma konusunda iddialı bir donanımla tasarlanan laboratuvarda hastanın kendisini evinde gibi hissetmesi ve hastalığının teşhisinin hızlı bir şekilde konulması açısından her şey düşünüldü. Bu laboratuvarda uyku bozukluklarının teşhisi konulacak ve tedavisi için polikliniklere sevki gerçekleştirilecek. Bu sayede Kırıkkaleliler artık uyku bozuklukları tedavileri için il dışına gitmeyecek.

ODYOMETRİ POLİKLİNİĞİ

Hastanede Odyometri Polikliniği hizmete açılıyor. Amacı, işitme ve işitme bozuklukları, işitmenin değerlendirilmesi, işitme ve konuşma bozukluklarının rehabilitasyonu olan poliklinik geçici bir süre eski Devlet Hastanesi'nde hizmet verecek. Burada işitme ölçümü ve testler yapılacak, ağır işiten hastalara işitme cihazı uygulanacak ve gerektiğinde konuşma tedavisi verilecek.

HASTA TABURCU TAKİP BİRİMİ

Hastane hastalarını taburcu olduktan sonra da takip edecek. Bu amaçla oluşturulan ekip hastanın hastaneden taburcu olduğunda ilk olarak hastanın yaşam alanı ve şartlarını değerlendirecek. Gerekli şartları olmayan hastaların tamamen iyileşene kadar hastanede kalması sağlanacak. Hastalar taburcu olduklarında ilaç tedavisi, tedaviye verilen cevaplar ve sağlık durumları raporlar halinde doktoruna sunulacak. Bu sayede sağlığına kavuşamayan hastalar belirlenerek gerekli tedavileri sağlanmış olacak.

ODALARDA YENİLİKLER SÜRÜYOR 

Hasta odaları özel hastaneleri aratmayacak bir donanıma sahip olacak. Her odada televizyon, buzdolabı ve refakatçiler için koltuk yer alacak. Bu hizmetler tüm odalar için geçerli olacak. Hatta hastane odalarında hastaların ve refakatçilerin televizyon izleyebilmesi için kaliteli bir anten sistemi de yapılacak. Ayrıca polikliniklerde kullanılan dekorasyon, tıbbi ve medikal mobilyalar da tamamen yenileniyor.

FİZİKİ BAKIM VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Yüksek İhtisas Hastanesi eski binasının fiziki bakımı da yapılıyor. 12 yıldır hiç dokunulmayan su tesisatı konusunda ihaleye çıkıldığı, ihaleyi Kırıkkaleli bir firmanın aldığı ve binanın su tesisatının kısa sürede yenileneceği öğrenildi. Bu sadeye eski binada yaşanılan su tesisatı sıkıntılarının önüne geçilmiş olunacak. Hastane çevresinde yeniden çevre düzenlemesi yapılıyor. Günde binlerce vatandaşın geldiği hastanenin çevresinde yapılan düzenlemeler modern binaya yakışır bir görüntü sergiliyor.

ÖNEMLİ YENİLİKLERE İMZA ATILDI

Hastanenin poliklinik, servis ve tıbbi hizmetler açısından önemli yeniliklere imza attığını ve bu nedenle 24 yeni polikliniğin hizmete girdiğini ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Emin Demir, özellikle Kırıkkale'den başka illere giderek tedavi olan hasta oranını sıfıra indirmek konusunda çok önemli adımların atıldığını söyledi. Demir, hizmete başlayan Kadın Doğum Yoğun Bakım, Yenidoğan Yoğun Bakım ve uyku laboratuvarı gibi ünitelerin bu amaçta büyük yol ­kat ettireceğini açıkladı.

ÜST DÜZEY KONFOR

Uyku Laboratuvarının Türkiye'nin en konforlu uyku laboratuvarlarından bir tanesi olduğuna işaret eden Demir, Hastanın kendisini evinde hissetmesi açısından her şeyi düşündük. Uyku bozukluklarının teşhisinin sağlık açısından önemini çok iyi bilmekteyiz. Bu nedenle hastanemizde oluşturduğumuz laboratuvarla hastanın teşhisi sağlanacak ve gerekli polikliniklerde tedavisi gerçekleştirilecektir” dedi.

ÖZEL CİHAZ VE YÖNTEMLER

Konu hakkında bilgi veren Demir şöyle devam etti: Yorgunluk, aşırı sinirlilik, yüksek tansiyon, depresyon, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, kontrol edilemeyen şişmanlama gibi sorunlarınız varsa; nedeni, fark edemedilmeyen uyku apnesi olabilir. Tedavi edilmeyen uyku apnesi 10- 20 yıl içinde kalp hastalıkları da dâhil olmak üzere yaşamı tehdit eden ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Günümüzde uyku apnesi özel cihaz ve yöntemlerle tedavi edilmektedir.”

UYKU BOZUKLUKLARININ HIZLI TEŞHİSİ

Uyku apnesi Düzensiz kalp atışları, kalp büyümesi, kalp krizi riskinin artması, yüksek tansiyon, aşırı yorgunluk ve gündüz uyuklamaları, trafik kazaları (direksiyonda uyku gelmesi), kontrol edilemeyen şişmanlama, uykuda terleme, sık idrara çıkma, aşırı sinirlilik, depresyon, canlılığın kaybolması ve uykuda ölümlere yol açabilir. Bu nedenle uyku bozuklukları yaşayanların teşhisinin biran önce konulması ve tedavilerinin başlaması açısından bu laboratuvarımızın çok önemli olduğuna inanıyorum.”

PALYATİF BAKIM MERKEZİ

Kısa sürede hizmete açılacak olan Palyatif Bakım Merkezi'nin önemine değinen Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ise, Günümüz sağlık sisteminde  hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışı artık sona ermiş olup, sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışı yaygın olarak benimsenmiştir. Temel hedef, konan tanısı neticesinde yaşamın son noktasına varışı kesinleşen hastaların yaşamına yıllar değil, yıllarına yaşam katmaktır” dedi.

KISA SÜREDE AÇILACAK

Son yıllarda kanser görülme sıklığındaki artış, kanser hastalarının yapılan tedavilerle yaşam süresinin uzaması ve insan ömrünün uzaması sonucu artan kronik hastalıkların palyatif bakım merkezlerine ihtiyaç duyulmasına yol açtığını ifade eden Uzm. Dr. Akça, Palyatif Bakım Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu tanıma göre, yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede, ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile belirlenmesi, fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımdır. Bu nedenle bu bakım merkezimizin kısa sürede açılması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.

HIZLI İŞLEM, HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ekibinin çalışmaları ile hastanenin son dönemde önemli bir atılım içerisinde olduğu gözlemleniyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Emin Demir, Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı Fatih Özkan, Genel Sekreterlik Mali Hizmetler Başkanı Muzaffer Sarıkaya ve uzman ekipten oluşan ekip, hastane ekibi ile planlı ve koordineli bir şekilde çalışıyor. Hayat kurtaran müdahaleler ve bu müdahalelerde kullanılacak ekipmanlar hızlı alım işlemleri ile gerçekleştiriliyor.  

DEV ADIMLAR ATILIYOR

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça, Başhekim Yardımcıları Dt. Mustafa Tuğrul, Uzm. Dr. İlhan Kuytak, Dt. Ömer Karaçalı, Dr. Hamiyet Yazıcı, Opr. Dr. Özlem Yandım, Dr. Fatma Sönmez, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hakan Köksal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seval Bulut Karatay, diğer müdürler, müdür yardımcıları, doktor ve sağlık hizmetleri ekibi ile yeniliklerini devam ettiren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bölge hastanesi olma yolunda dev adımlarını birbiri ardına atıyor.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!