STK´lar fuarda buluştu

STK´lar fuarda buluştu

KIRIKKALE VALİLİĞİNİN DESTEKLERİYLE?

STK´lar fuarda buluştu

Farkındalık oluşturmak ve toplumda engelleri kaldırmak amacıyla başlatılan ?Görmem için sen varsın´ projesi kapsamında Kırıkkale´de ilk defa sivil toplum kuruluşları fuarda buluştu. Işığı karanlıkta görenler adı altında, görme engellilere ışık olmak için önemli bir çalışmaya imza atıldı.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve Kırıkkale Valiliği ile Kırıkkale Belediyesi´nin katkıları, yürütücü paydaşlar olarak Güzel Hasletler Eğitim Derneği, Yardımeli Derneği Kırıkkale Şubesi ve Türk Kızılay Bahşılı Temsilciliğinin katkılarıyla başlatılan ?Görmem için sen varsın´ projesi kapsamında Kırıkkale Sivil Toplum Kuruluşları (STK) fuarı düzenlendi. Fuarda, Kırıkkale´de faaliyet gösteren sağlık, eğitim, kültür ve çeşitli alanlardaki sivil toplum kuruluş temsilcileri yer aldı. Fuarda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları stant açarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Fuara Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Kırıkkaleli program sunucusu İkbal Gürpınar ve çok sayıda davetli katıldı. Fuarın açılışında Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımı gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

?KIRIKKALE STK FUARINDA BULUŞUYOR?

Fuarın açılış konuşmasını yapan proje eğitimcisi görme engelli Bekir Akdeniz, amaçlarının karanlıkları aydınlatmak olduğunu söyledi. ?Kırıkkale STK fuarında buluşuyor? sloganıyla önemli bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Akdeniz, ?Bizler toplumda farkındalık oluşturmamın mücadelesini veriyoruz. Bizler ışığı karanlıkta görenler olarak inşallah hep birlikte karanlıkların aydınlatılmasını, engellerin ortadan kalkmasının mücadelesini veriyoruz. Bu etkinliğe katılan bütün herkese sonsuz teşekkür ederim? dedi. Ünlü sanatçı ikbal Gürpınar da, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak kendisini takip eden binlerce kullanıcıya ?Görmem İçin Sen Varsın? projesini anlattı. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu projeyi sonuna kadar desteklediğini ifade eden Gürpınar, ?Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman önemli ve başarılı çalışmalar gerçekleştiriliyor. İnşallah hep birlikte daha güzel çalışmalara imza atılır. Ben Güzel Hasletler Eğitim Derneğimizin yürüttüğü bu projeyi destekliyorum? şeklinde konuştu.

24 MİLYON TL HİBE HEDEFİ OLAN PROJE

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, ?Ulaştırma bakanlığımızın Avrupa Birliği yatırımları daire başkanlığına verdiğimiz ?Toplu taşımayı kullan geleceği kurtar´ isminde. 150 proje içinden birinci sıraya geldik. Puanımızın en çoğunu erişilebilirlik ve engellilere yönelik yapılan çalışmalardan olduğunu söylediler. 18 Kasım´da tekrar projenin üçüncü basamağı için davet ettiler. İşitme, görme ve ortopedik engeliler için bir toplantı olacağını belirtiler. Otobüs hareket noktamızın tüm engellilere yönelik kullana bilirliğini sağlamak amacıyla yapılan bir proje. İnşallah becerebilirsek 1939 yılından bu yana alacağımız en büyük hibe olacak. Alacağımız hibe 24 Milyon TL´dir. İnşallah bu projeden sağlanacak olan desteği engellilerimiz için harcayacağız? diye konuştu.

KIRIKKALE VALİLİĞİNİN DESTEKLERİYLE?

Açılış sonrası Vali Yunus Sezer, Başkan Saygılı ve diğer protokol üyeleri stantları gezerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Proje ekibini tebrik eden Vali Sezer, ?Farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu projeyi bizler de sonuna kadar destekliyoruz. Kırıkkale için güzel bir fuar olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Görme engellilerimize hep birlikte ışık olacağız? ifadesinde bulundu. Güzel Hasletler Eğitim Derneği, Güvenilir İnsan Yetiştirme Vakfı, Yardımeli Derneği, Kızılay Kırıkkale Şube Başkanlığı, Kızılay Bahşili Temsilciliği, Proje İnovasyon ve Eğitim Merkezi, Genç Girişimciler Topluluğu, Kırıkkaleli Şair ve Yazarlar Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü, Türk-Sağlık Sen, Ülkü Ocakları, Kırıkkale OÇEM, Türkiye Sakatlar Derneği, Yeşilay, ANAKİMDER, Hayrunnisa Derneği, Genç Yazarlar Topluluğu, Tüm Engelliler Derneği, Kırıkkale Üniversitesi Engelli Toplulukları, Siyasal Politikalar Topluluğu, Kırıkkale Trafik Denetmenleri İl Temsilciliği, Kırıkkale Bisiklet Sevenler Derneği, İksir Kütüphane ve Danışmanlık, Kırıkkale Görme Engelliler Derneği, Yardımeli Derneği Kırıkkale Şubesi, Keskin´in Tarihini ve Kültürünü Yaşatma Derneği, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı