Susuz kalan ilçe halkı sokağa döküldü

Susuz kalan ilçe halkı sokağa döküldü

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde belediyenin BEDAŞ'a olan borcu yüzünden suyu akmayan halk, sokağa dökülerek polisle karşı karşıya geldi.

BELEDİYEYE ÇELENK BIRAKTILAR

Keskin Belediyesi’ne yürüyen vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sonunda vatandaşlar, belediye önüne siyah çelenk bırakarak ayrıldı. Bu arada eylemde vatandaşlar, Keskinli Başbakan Yarımcısı Beşir Atalay’a sitem ettiler.

BAKANIMIZ HİÇ OLMASAYDI

Vatandaşlar, ‘Bakanımız olacağına iş yapanımız olsun, başkan istifa, her yer gelişiyor, Keskin bitiyor, Keskin Allah’a emanet, çok şey değil su istiyoruz, su yoksa oy yok, 1 bakan 2 velik artı susuzluk ve saltık ilçe takas olur,’ pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştılar. 

CUMA NAMAZI SONRASI TOPLANDILAR

Yaklaşık 500 kişilik gurup, ilk olarak ilçenin Cumhuriyet Meydanında Cuma Namazı çıkışında toplanmaya başladılar. Ardından ulusal ve yerel basına açıklama yapan gurup, belediyeye yürümeye başladı. Guruba polis tarafından ilk müdahale meydan çıkışında yapıldı. Burada engeli aşan gurup ellerinde bulunan pankartlarla yürüyüşlerine devam etti.    Polis ikinci engelli belediye bahçesi girişinde gerçekleştirdi

CHP ISLAK MENDİL DAĞITTI

Dünkü eylem sırasında CHP Belediye Başkan adayı Haşmet Aytaç ise vatandaşlara ıslak mendil dağıttı. Aytaç yaklaşık bir haftadan bu yana ilçede suların kesik olduğunu söyledi. Bu yüzden insanların içme suyunu çevre ilçe ve köylerden temin ettiğini ancak diğer ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için hiç olmazsa vatandaşların geçici olarak ihtiyaçlarını karşılamayı düşündüklerini söyledi. AK Partili Belediye Başkanının ve adayın bu rezillikten sonra vatandaştan nasıl oy isteyeceklerini merak ettiğini de bildirdi. 

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama