Tapu çetesi Kırıkkale´den de arsa satmış

Tapu çetesi Kırıkkale´den de arsa satmış

SAHTE E-DEVLET ŞİFRESİ KULLANMIŞLAR

Tapu çetesi Kırıkkale´den de arsa satmış

Ankara polisinin çökerttiği tapu çetesinin çetenin, 6 ay içinde başkalarına ait Kırıkkale´nin de arasında bulunduğu beş ayrı ildeki 11 farklı arsayı satan şebekenin, 100 milyon TL´lik vurgun yaptığı öğrenildi.

10 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir işadamının avukatının, "müvekkiline ait 20 milyon TL değerindeki arsanın haberi olmadan üçüncü bir kişiye satılarak dolandırıldığı" yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti. Kamera kayıtlarını inceleyen polis arsayı satan kişiler tespit etti. 10 zanlı gözaltına alındı.

SAHTE E-DEVLET ŞİFRESİ

Çete adına faaliyet gösteren tapu memurlarının, gerçek tapu belgeleri üzerindeki resimleri, çete elemanlarının resimleriyle değiştirdiği ve güvenlik amacıyla hazırladıkları sahte kimlikle yeni bir e-devlet şifresi aldıkları SMS´li bildirimin de yeni telefonuna gelmesini sağladıkları anlaşıldı.

LÜKS İÇİNDE YAŞAMIŞLAR

Şebekenin bu yöntemle son 6 ay içinde Ankara, İstanbul, Trabzon, Kırıkkale ve Sakarya´da 11 ayrı arsayı sahte belgelerle sattıkları anlaşıldı. Şebekenin satışlardan 100 milyon TL´lik bir vurgun yaptığı çete üyelerinin elde ettikleri haksız kazançla lüks bir yaşam sürdükleri belirlendi. Gözaltına alınan zanlılardan ikisi kadın yedi zanlı tutuklanırken, üç tapu memuru ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama