Taraftarlardan Dostluk Rüzgârı

Taraftarlardan Dostluk Rüzgârı

TRİBÜN LİDERLERİNDEN DOSTLUK MESAJLARI

Taraftarlardan Dostluk Rüzgârı

Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta yer alan Türk Metal Kırıkkalespor-Yozgatspor-Kırşehirspor-Nevşehirspor Taraftar grup liderleri önceki gün Kırşehir´de Kırşehir Televizyonu tarafından hazırlanan Santra programında buluştu. Programda taraftarlar dernekleri arasında dostluk rüzgârı eserken Yeni sezonda birbirlerine başarılar dilediler.

TRİBÜN LİDERLERİ KATILDI

Yasin Atan´ın sunduğu Bekir Kendirli´nin yorumlarıyla renk kattığı Santra´da Pazartesi günü Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgatspor´un tribün liderleri konuk oldu. Kırşehirspor´dan Ramazan Demirkol, Hakan Dağıstan, Kırıkkalespor´dan Deniz Eren Öztürk, Alattin Saral, Erdal Aydın, Yozgatspor´dan ise Behlül Türk ve Kadir Yaman´ın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

?DOSTLUĞUMUZ BAKİ OLACAK?

Kırıkkalespor´un Daltonlar grubunun lideri Alaattin Saral, ?Kırıkkalespor taraftarları olarak bu ligi hiç hak etmiyoruz. Bizden daha küçük iller ve ilçeleri şuan için 2.lig ve PTT 1.Liginde mücadele ediyor. Tabi ki böyle takımların profesyonel liginde mücadele etmesi bizler son derece üzüyor. Bizler gerek iç saha gerekse de deplasman maçlarında 12.adam vazifesini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sezonda bizleri yine zorlu bir maraton bekliyor. Şampiyon oluruz veya olamayız ama bizler tribündeki desteğimiz ile Kırıkkalespor´un her zaman yanında olacağız. Bu programa bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Buradaki arkadaşlığımız ve dostluğumuz bundan sonraki maçlarda da devam edecek. Şimdiden yeni sezonda tüm takımlara başarılar dileriz? açıklamasında bulundu.

?TRİBÜNDEKİ KÜFÜRÜ KALDIRACAĞIZ?

Kırıkkalespor´un Muhafızlar taraftar grubu lideri Deniz Eren Öztürk, programdaki ilk konuşmasında Muhafızların tanıtımını yaptı.Öztürk yaptığı açıklamada: ?Muhafızların anlamı Kalenin muhafızları anlamına geliyor. Tabiki herkesi bildiği gibi ülkemizde son zamanlarda Güneydoğundan gelen üzüncü haberler bizleri son derece derinden etkiledi. Ben öncelikle şehit olan askerlerimiz ve polis memurlarımıza Allah´tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Herkesin bildiği gibi tribünde şiddet ve küfür var. Biz Kırıkkalespor taraftarları olarak bu sezon tribünlerde küfrü kaldıracağız. Küfrü kaldıracağımız gibi bayan taraftarlarımıza da aramıza alarak maç izleyeceğiz. Aslında bu Anadolu takımlarıyla hiç bir şekilde düşmanlığımız yok. Sadece tatlı bir rekabetimiz var. İllaki tribünde belli başlı olaylar oluyor. Bunların önüne geçemiyoruz. Ama bu sezon bunun önüne de geçeceğiz. Bizler bu sezon iç sahamıza gelen taraftarlar arkadaşlarımızı çiçeklerle karşılayacağız. Ben 4 yıl boyunca Kırşehir´de Ahi Evran Üniversitesinde okudum. Kırşehir´i çok iyi biliyorum. Kırşehir´in benim için çok iyi büyük manevi önemi var. Burada okuduğumda Kırşehirspor´un birçok maçına gittim. Kırşehirspor gol attığında bende çok sevindim. Uzun lafın kısası bizim yerimiz buralar değil. Bin an önce toparlanıp amatör batağından kurtulmamız lazım. İnşallah bu sezon şampiyon oluruz? dedi.

?BİRLİKTELİĞİMİZ ÖMÜR BOYU SÜRECEK?

Kırıkkalespor´un 71 Gençlik tribün lideri olan ve taraftarın abisi olarak bilinen Erdal Aydın ise yaptığı açıklamada, ?Bizlerde küfüre ve şiddete hayır sloganı ile çıktığımız bu yolda ilk maçımızı Amasyaspor´a karşı yaptık. Amasyaspor taraftarları Kırıkkale´ye gelerek, en iyi şekilde ağırlayıp, en iyi şekilde uğurladık. Bu her maça yaymak ve örnek gösterilen taraftarlar olmak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Futbol kardeşlik ve barıştır ilkesiyle bu sezon bunu daha net bir şekilde göstereceğiz. Bugün burada birlikteliğimiz bir ömür boyu sürecek. Bunun için ilk adımımızı bugün bu programda attık. Bizleri bu programa davet eden herkese teşekkür ediyor, yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz? dedi.

?GÜZEL BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR?

40Şehirliler taraftar grubu lideri Hakan Dağıstan, Kırşehirspor´da yaşanan sıkıntılarını anlatırken, diğer konuk taraftarlar gibi dostluk çağırısında bulundu. Kırşehirspor´un son 2 yıldır çok sıkıntılı süreçten geçtiğini belirten Hakan Dağıstan, ?Gerçekten takım olarak liglere çok sıkıntılı süreçten geçerek başladık. Bu sıkıntıları bir nebze olsun atlatıp lig hazırlıklarına başladık. Tabi ki burada Bekir ve Mustafa hocamızın hakkı zaten ödenmez ben şahsım adına bu iki güzel insana çok teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı. Dostlukların bu programda kalmayacağını söyleyen Dağıstan, ?Bugün buraya 3 büyük kulüplerin temsilcileri katıldı. Amacımız burada dostluğumuzu pekiştirmek. Bunu da televizyon ekranında tüm Türkiye´ye gösterdik. Aslında düşmanlık değil de tatlı bir rekabet var. Bu rekabet tabiî ki devam edecek. Ama saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde devam etmesi lazım. Deplasmana gittiğimizde saatlerce Stattan ev sahibi ekibin taraftarlarının gitmesini beklemek istemiyoruz. Maç bitiminde yine el ele kol kola gitmeyi arzu ediyoruz. İnşallah güzel bir sezon olur? dedi.

?BU DÜŞMALIK BİTSİN?

Neşet Ertaş taraftar grubu temsilcisi Öğretmen Ramazan Demirkol, tribünlerde küfrün bitmesini isterken, Tribünde küfür ve şiddet sona ererse bende eşimi ve çocuklarımı alıp maç izleyeceğim ifadesini kullandı. Kırşehirspor ile Kırıkkalespor arasındaki düşmanlığa son vereceklerini söyleyen Demirkol, ?Profesyonel liginden düşen bu iki takımın son 3 yıldır inanılmaz derecede düşmanlığı oldu. Sosyal medya hesaplarından örgütlenen taraftarların maçta da aynı düşmanlığı sürdürmesinden dolayı yıllardır bu iki kulüp birbirleriyle rekabet halinde oluyorlar. Bu rekabetin sonunda ise her iki kulüp büyük zarar görüyor. Biz bunu tabii ki hemen bitiremeyiz. Fakat bugün dostluğumuzun burada atılan ilk adım olarak görüyoruz. Sizler 2 saatlik uzaklıktan gelerek burada dostluk mesajları veriyorsunuz. İnşallah ben ve diğer taraftar arkadaşlarımızın bugün bu programda verdileri söz uçup gitmez. Artık düşman kulüplerle düşman değil de dost olmak istiyoruz. Bunu zamanla herkese göstereceğiz? dedi.

?KÜFÜRÜ KALDIRDIK?

Yozgatspor´un Cadde grubunun taraftar liderlerinden Behlül Türk, Yozgatspor olarak bu yıl şampiyonluğa inandıklarını, şampiyonluğa kendilerinin inandıkları gibi futbolcularında inanmasını istedi. Santra programının sunucusu Yasin Ata´nın Yimpaş ile bağlantınız var mı sorusunun üzerine Behlül Türk, ?Yimpaş ile hiçbir şekilde bağlantımız yok. Geçmiş yıllarda süper liginde mücadele ettiği dönemde tabiî ki Yimpaş Yozgatspor olarak Yozgat´ımızı en iyi şekilde temsil etmişti. Şimdi ise hiçbir borcu olmayan başkanı ve yönetimi ile tertemiz Yozgatspor´umuz var. Bütün Yozgatspor sahip çıksın takımımıza. Eminin sahip çıktıklarında bizlerde özlenen profesyonel lige döneriz? açıklamasında bulundu. Tribünlerde bu yıl küfrü kaldırdıklarını belirten Behlül Türk, ?Bu yıl yönetim ve taraftarlarımız ortak kararı ile maçlarımızı bayan taraftarlarımız ile birlikte izleyeceğiz. Bunun en güzel örneğini Kırşehirspor ile oynadığımız maçla gösterdik. Rakip takımı en iyi şekilde ağırladık. Bunlar çok güzel şeyler. Bizim en büyük sorunumuz zaten buydu. Bunu çok şükür aştık. Artık güzel günler bizi bekliyor. Ben bu programa davet eden Yasin abime ve KTV ekibine çok teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı.

?FUTBOLA KADIN ELİ DEĞDİ?

Yozgatspor´un Cadde grubunun tribün lideri Kadir Yaman ise yaptığı açıklamada: ?Yozgatspor olarak bu sezon ilk defa kadın taraftarlarımız ile birlikte omuz omuza vererek maç izledik. Bunlar güzel şeyler. Artık futbola kadın elide değdi? açıklamasında bulundu.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ