TARBİL Tabletleri dağıtıldı

TARBİL Tabletleri dağıtıldı

ÇİFTÇİLİKTE TEKNOLOJİK DEVİR

TARBİL Tabletleri dağıtıldı

TARBİL Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda ilgililere tablet bilgisayarı düzenlenen törenle teslim edildi.

KIRBAŞ BİLGİ SUNDU

Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, TARBİL Projesinin önemi hakkında katılımcılara bilgi sundu. Kırbaş TARBİL, Ölçme-Veri Toplama/İşleme Sistemi tarımsal rekoltenin ürünler bazında ölçülendirilmesini ve gelecek hasat rekoltesinin tahmin edilmesini sağlayacak yaşamsal öneme sahip tümleşik bir ileri teknoloji uygulaması olduğunu söyledi.

İYİ BİR TARIM POTANSİYELİ VAR

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ali Kolat; Kırıkkale'nin iyi bir tarım potansiyeline sahip olduğunu, çiftçilerin gelişen teknolojiden yararlanmaları gerektiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan projenin çok faydalı bir çalışma olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından çiftçilerimize Vali Ali Kolat ve Kurum Müdürlerinin katılımıyla tablet bilgisayarları teslim edildi.

PROJE ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR PROJE

Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ulusal Tarım Yönetim Sistemleri” programı dâhilinde, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülmekte olan Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL), Zirai Gözlem Meteoroloji Yer İstasyonu Ağı” projesi dâhilinde ilimizde 7 adet istasyonun kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Bu istasyonlar; Yahşihan'da domates tarlası, Ahılı Kasabasında elma bahçesi, Delice'de bağ arazisine, Balışeyh, Sulakyurt, Keskin ve Çelebi ilçelerinde hububat tarlalarına kurulumu gerçekleştirildi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu