Tarım´dan gıda denetimi

Tarım´dan gıda denetimi

DENETİM ELEMANLARI YOĞUN ÇALIŞIYOR

Tarım´dan gıda denetimi

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından İlimiz genelinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimlerimiz, üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve aralıksız olarak yürütülüyor.

DENETİM ELAMANLARI SÜRDÜRÜYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların gıdalara daha sağlıklı şartlarda ulaşabilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlisi ekipleri; unlu mamuller, et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimi, tüketimi ve satışı yapılan yerlerde denetimlerini aralıksız yoğunlaştırarak devam ettiğini, duyarlı vatandaşların mutlaka kayıtlı işletmelerden, ambalajlı, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

ÜRÜN TAŞINIRKEN VE EVDE SAKLANIRKEN

Ürünler satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına önem gösterilmeli, et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı ve kıyma alınırken etten o anda çektirilip alınmalıdır. Et ürünlerinin satın alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemelidir. Tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşlarımızın gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirerek veya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak, denetimlere gerekli katkıyı sağlamaları beklenmekte.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!