TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin, yedek kuvvet olarak diğer birim polislerine verilen eğitimlerin ardından tatbikat yaptı. Vali Yunus Sezer´in de inceleme yaptığı tatbikatta, yapılan tatbikat gerçekliği aratmazken, polislerin gösterisi nefesleri kesti. 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Polisevinde bulunan merkezde çevik kuvvet polislerinin yanı sıra oluşturulan takviye kuvvetlere "Temel Çevik Kuvvet Eğitimi" verildi. Verilen eğitimlerde orta çıkan görüntüler aksiyon filmlerini aratmazken senaryo gereği eylemcilere müdahale edilip gözaltına alınıyorlar.
Yedek kuvvet olarak oluşturulan ekiplere "Temel Çevik Kuvvet Eğitimi" kapsamında toplumsal olaylara müdahale etme, göstericileri karşı kendimi kalkanlar yardımı ile koruma ve gözaltına alma gibi eğitimler görüyorlar. Eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşuyor. İlk olarak sınıflarda kanunen hangi durumlarda kalabalığa karşı müdahale edilmesi ve kanunların içeriği hakkındaki bilgileri tekrarlanıyor.
Eğitimlerde direnen göstericilerin nasıl gözaltına alınabileceği, polislerin nasıl kendilerini korumaları gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor. Polisleri zorlu hava şartlarında da eğitimlerini aksatmıyorlar. Her sabah şınav ile başlayan eğitimlerde şehit polisler de unutulmuyor.
Polislerin eğitimlerinin en zorlu kısımlarından birisi ise toplumsal olaylara müdahale eğitimi. Eğitimde senaryo gereği eylemciler polise karşı direniyor. Görevli polislere saldıran eylemciler, molotofkokteyli, havai fişek ve taş atıyor. Bu sırada kendini kalkanlar ile koruyan polis ise biber gazı be sis bombası ile eylemcilere müdahale ediyor.
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünce 25 polise verilen eğitimlerin ardından yapılan tatbikatı Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şube müdürleri yerinde inceleyerek tatbikatı inceledi. Tatbikat sonrası Çevik Kuvvet Polislerini tebrik eden Vali Sezer, hatıra fotoğrafı çekindi.
Vali Yunus Sezer tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, ?Bugün burada yedek olarak oluşturduğumuz çevik kuvvetin yanı sıra diğer birimlerimizdeki arkadaşlarımıza da çevik kuvvet eğitimi aldırtıyoruz. İlimizde bir problem yok ama olası ihtimallere karşı hazırlıklı olma düşüncesi ile emniyet müdürümüzün böyle bir çalışması oldu. Hem 25 arkadaşımızın aldığı eğitimi görmek hem de Çevik Kuvvet ekibimizi ziyaret etmek için geldik. İnşallah ihtiyaç olmaz. İlimiz sakin ve huzurlu bir yer. Arkadaşlarımız bu eğitimi almış olacaklar. Bazıları il merkezinde, karakollarda görev yapıyorlar. Yedek bir takviye kuvvet oluşturduk? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü