Temiz hava, eşsiz manzara ve huzur

Temiz hava, eşsiz manzara ve huzur

KIRIKKALE´NİN YENİ MESİRE YERİ KARAAHMETLİ TABİAT PARKI KONUKLARINI BEKLİYOR

KIRIKKALE´NİN YENİ MESİRE YERİ KARAAHMETLİ TABİAT PARKI KONUKLARINI BEKLİYOR

Temiz hava, eşsiz manzara ve huzur

Karaahmetli Kapulukaya Baraj Gölü kıyısında bulunan 107 hektarlık alanda, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2008´de hazırlık çalışmalarına başlanan ?Karaahmetli Tabiat Parkı?, doyumsuz manzarası ve temiz havasıyla konuklarını bekliyor.

EŞSİZ MANZARA SUNUYOR

Kapulukaya Barajının beslenme alanı içerisinde yer alan Karaahmetli Tabiat Parkının % 95´i step, % 3´ü tarım alanı ve % 2´si ağaçlandırma sahasından meydana geliyor. Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliğiyle bir yandan eşsiz bir manzara sunarken temiz havası ve tatlı esintisiyle yakın zamanda Kırıkkale ve çevre illerin gözde mesire yeri olmaya aday.

FLORA ZENGİNİ BİR ALAN

Sınırları içerisinde 51 familyaya ait 201 cins, 235 tür, 27 alt tür 6 varyete bitki örtüsüne sahip olan Karaahmetli Tabiat Parkında 7 de endemik (başka hiçbir yerde olmayan) bitki türü tespit edildi. Tabiat Parkı sınırları içerisinde ve yakın çevresinde toplam 63 kuş türü, 12 sürüngen türü, 15 memeli hayvan türünün yaşamakta olduğu ve Kapulukaya Baraj Gölünde 13 balık türünün var olduğunu belirten uzmanlar, aynı zamanda Kapulukaya Baraj Gölünün nesli tehlike altında olan Su Samurunun da yaşam alanı olduğunu ifade ettiler.

HUZURLU BİR ALAN

Günübirlik rekreasyon ve spor aktivitelerinin yapılabileceği Karaahmetli Tabiat Parkı piknik, doğa yürüyüşü, doğa fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği ziyaretçileri için eşsiz imkânlar sunuyor. Karaahmetli Tabiat Parkı ayrıca 37 kamelya, 52 piknik masası, 1 bayan-1 erkek tuvalet, 5 çeşme, 1 mescit, 4 çocuk oyun alanı, 1 su deposu, 20 aydınlatma direği, 1 otopark alanı ve 1 spor alanıyla hafta sonunu ailece dinlenerek, eğlenerek ve spor yaparak geçirebileceğiniz huzurlu bir ortam sunuyor.

GİRİŞİ ÜCRETLİ

Kırıkkale şehir merkezinden Karaahmetli köyüne asfalt yolla, Karaahmetli köyünden Karaahmetli Tabiat Parkı´na kadar da stabilize yolla tabelalar takip edilerek kolaylıkla ulaşılabilen Karaahmetli Tabiat Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği için ülkemizdeki benzerleri gibi cüzi ücretlerle giriş yapılarak tüm bu hizmetleri sunuyor.

 

(ÖZEL HABER) HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok