Terör Hastanelere Girdi

Terör Hastanelere Girdi

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ALLAH´A EMANET

Terör Hastanelere Girdi

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarının artması üzerine yaptığı yazılı açıklamada ?terör hastanelere girdi? değerlendirmesinde bulundu.

Terörün mesaisi yok. Dur durak bilmiyor, diyen Taşkın açıklamasında şunları söyledi: ?Canı pahasına görevini özverili bir şekilde yapan sağlıkçılara yönelik terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Son olarak Adana´da yaşanan olay bardağa taşırdı. Adana´da Özel Güney Adana Hastanesi bahçesinde polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda bir komiser ve bir polis memuru öldürüldü. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen saldırı çok ürkütücü. Tek tesellimiz hastane bahçesinde bulunan sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi. Askerimize ve polisimize yönelik bu hain saldırıların bir an önce durdurulması gerekiyor.

Sağlık çalışanlarına yönelik baskı, taciz, darp, tehdit, mobbing ve son günlerde korkulu rüyamız, hatta kâbusumuz haline gelen teröre karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Sağlık çalışanları gece gündüz özverili bir şekilde görevinin başında; çoluk çocuğundan habersiz, uykusuz, yorgun, her türlü iş riskiyle karşılaşma tehlikesine rağmen görevini yapmaya çalışmaktadır. İnsanların sağlığını korumak, insanları hayata döndürmek, psikolojik olarak moralin en alt seviyede olduğu anlarda bile insanların yardımına koşan sağlıkçılara karşı hoşgörü, merhamet, saygı ve yardımlaşma duygularıyla yaklaşılmalıdır. Görevleri sırasında sağlıkçılara kolaylık gösterilmesi ve yardımcı olunması gereklidir.

Sağlıkçılara yönelik terör saldırılarını kınıyoruz. Bir ambulans şoförümüz yakın zamanda katledildi. Bir doktorumuz yine aynı şekilde işyerine giderken katledildi. Terörü hortlatanlar, bunların eli kanlı maşaları şunu istiyor: Halkın yardımına kimse koşmasın. Halk bezsin, yılsın, korksun ve bizim istediğimiz gibi hareket etsinler.

Terör hastanelere kadar girdi. Hastane bahçesinde saldırı oluyorsa yarın hastane içerisinde de olabilir. Hastanelerde güvenlik önlemleri yetersiz. Özel Güvenlikler gerekli bilgi, tecrübe ve yeterli donanıma sahip değiller. Hastanelerdeki Sivil Savunma Uzmanları çaresiz. Sağlık Bakanlığı, Emniyet Müdürlükleri ve Sivil Savunma İl Müdürlükleri ile koordinasyon içerisinde acil bir çalışma başlatmalıdır. Hastanelerde her türlü riske karşı güvenlik önlemlerinin alınması için çalışma yapılmalıdır.?



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!