Terör kartını yeniden açtılar

Terör kartını yeniden açtılar

?AKP´NİN İKİRCİKLİ, İLKESİZ, LEKELİ VE MARAZİ POLİTİKALARI TERÖRİSTLERE ÜMİT AŞILAMAKTADIR?

?AKP´NİN İKİRCİKLİ, İLKESİZ, LEKELİ VE MARAZİ POLİTİKALARI TERÖRİSTLERE ÜMİT AŞILAMAKTADIR?

Terör kartını yeniden açtılar

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Halil Öztürk, Şanlıurfa Suruç´ta yaşanılan olayla ilgili olarak, ?Türkiye´yi Ortadoğu kâbusuna çekmek ve çivilemek için örtülü operasyon yapıp kutuplaşma ve kavga ortamını tahkim edenler, içimizden devşirdikleri kurye ve maşalarla terör kartını yeniden açmışlardır? değerlendirmesinde bulundu.

TAVİZ BÜYÜK ROL OYNUYOR

Fatih Gençer´e özel açıklamalarda bulunan MHP MDK Başkanı Av. Öztürk, Suruç olayı ile ilgili olarak, ?Karşımızda çok ciddi bir istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu ortadadır? dedi. ?Türkiye´nin canlı veya cansız bomba kazanına çevrilmesinde hiç şüphe yok ki hükümet her yönüyle mesuldür? diyerek açıklamalarına devam eden Av. Öztürk, ?AKP´nin ikircikli, ilkesiz, lekeli ve marazi politikaları teröristlere ümit aşılamaktadır? sözleri ile hükümetin yıllardır terör odaklarına gösterdiği tavizin bu gibi olayların yaşanmasında büyük rol oynadığını ifade etti. 

?İHMALLER ARANILAN KANLI FIRSATI YARATTI?

Av. Öztürk şöyle devam etti: ?İstanbul´dan Suruç´a kadar hiçbir yol kontrolüne uğramadan, hiçbir çevirme ve engellemeye maruz kalmadan seyahat eden, neye ve kimin yararına faaliyet gösterdikleri net olan Kobanicilere devlet irade ve idaresi gösterilememiştir. İhmaller zinciri Suruç´taki canlı bombacıya ve arkasında duran alçaklara aradıkları kanlı fırsatı vermiş, sonuçta Türkiye bu menfur hadiseye kilitlenmiştir. Türkiye´yi Ortadoğu kâbusuna çekmek ve çivilemek için örtülü operasyon yapıp kutuplaşma ve kavga ortamını tahkim edenler içimizden devşirdikleri kurye ve maşalarla terör kartını yeniden açmışlardır.?

?DAVUTOĞLU ANLAMLANDIRMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR?

?HDP´nin eli sazlı eşbaşkanının ?halkımız kendi güvenliğini almak durumunda´ ifadeleri Suruç saldırısından kimlerin nemalanma arayışında olduğunu bariz şekilde gözler önüne sermiştir? diyerek Selahattin Demirtaş´ın sözlerine dikkat çeken Av. Öztürk, Başbakan Davutoğlu´nun Suruç olayı ile ilgili açıklamalarını ise, ?Davutoğlu´nun yaptığı talihsiz ve isabetsiz konuşması da Suruç katliamını anlamlandırmakta zorluk çektiğine işaret etmektedir? sözleri ile değerlendirdi.

??PKK İMALATINI İKNA ETMELİDİR?

Öztürk şöyle devam etti: ?IŞİD ve PYD arasındaki çatışmayı Türkiye´ye taşımak isteyenlere koz verircesine, dört siyasi partinin genel başkanın bir araya gelerek teröre karşı ortak bir deklarasyona imza çağrısı samimiyet ve gerçeklerden uzaktır. Milliyetçi Hareket Partisi´nin şiddet ve teröre karşı nerede durduğu bellidir. Bu konuda hiç kimseye ispat yükümlülüğü yoktur. Eğer Sayın Davutoğlu teröre karşı tavır alacaksa ve de imza atacak bir ortak arıyorsa öncelikle çözüm sırdaşı HDP´nin kapısını çalmalı ve bu PKK imalatını ikna etmelidir. Bunun için Dolmabahçe mutabakatından dolayı millet huzurunda özür dilemeli, pişmanlık duymalıdır.?

?TERÖRLE ARASINA ÇİZGİ ÇEKEMEYENLER??

?Milliyetçi Hareket Partisi´nin duruşu deklarasyonlara bağlı olmayıp büyük Türk milletinin bizatihi varlık ve vicdanıyla temellenmiştir. Terörle arasına çizgi çekemeyenler, bölücülerle şaibeli ve şuursuz ilişki kuranlar hazırlanacak bir deklarasyona imza yerine Türkiye´nin milli hak ve çıkarlarını savunacak erdemi gösterebilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi kaynak ve gerekçesi ne olursa olsun her türlü şiddet, terör ve bölücülük zehrine hasımdır ve bunların karşı cephesindedir.?

HABER-FOTO: FATİH GENÇER



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız