TÜBİTAK´tan sanayici ve üniversite projesine desek

TÜBİTAK´tan sanayici ve üniversite projesine desek

PROJE, 15 AY SÜREYLE DESTEKLENECEK

TÜBİTAK´tan sanayici ve üniversite projesine desek

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) faaliyet gösteren Emniyet Sanayi Firması arasında ortak proje çalışmasını TÜBİKAT, tarafından desteklenecek.

15 AY SÜREYLE DESTEKLENECEK

TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında hazırlanan "Biçerdöverlerde Alternatif Hasat İşlemler İçin Bator Hız Ayar Sistemi Tasarımı ve Geliştirilmesi" konulu proje TÜBİTAK tarafından 15 ay süreyle desteklenecek.

KAZANÇLI OLACAK

Proje danışmanlığını yapan Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, "Yurtdışındaki benzerlerine göre çok daha ekonomik olacak ve benzerlerine göre daha geniş olan bu hasat sistemiyle, tarımsal alanlarda biçerdöverlerin etkinliği artacak.  Hasat zamanı kısalacak ve tane kayıp oranı azalacaktır. Ülke ekonomisi için cari açığın önlenmesine katkıda sağlayabilecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu gibi projeler, sanayicilerle birlikte çalıştığımızda güzel işler yapabileceğimizi ve üniversite ile sanayi işbirliğini aktif hale getirebileceğimizi göstermektedir.  Bu bizim için gurur verici bir gelişmedir."dedi.

ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUZ

Kırıkkale Üniversitesi ile çalışmaktan memnuniyetini dile getiren firma yetkilisi ve proje yürütücüsü Emre Baştuğ,  "Emniyet Sanayi Zirai Aletler 1958 yılında Kırıkkale´de kurulmuştur. Sahip olduğu bilgi birikimi ile ES, Gagri ve Kara Halil markasıyla biçerdöver ve balya makinesi yedek parçaları konusunda 60 yıllık bir iş tecrübesine sahibiz. Deneyimli ve uzman kadrosu, bünyesindeki geniş makine parkı ile makine imalat sektöre hizmet vermekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz 1507 TEYDEP Projesiyle üniversite ile sanayi işbirlikli bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Bu destek firmamıza ileriye yönelik teknolojik üstünlüğü olan yeni ARGE ürünlerinin ortaya çıkmasına sebep olacaktır? diye konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu