TÜPRAŞ yasta

TÜPRAŞ yasta

BAKIM ÇALIŞMASI SIRASINDA MEYDANA GELEN PATLAMADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

BAKIM ÇALIŞMASI SIRASINDA MEYDANA GELEN PATLAMADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

TÜPRAŞ yasta

İzmir Aliağa Rafinerisi´nde ürün tankında dün saat 09.25´te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan öldü, 2´i de yaralandı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamada 4 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

KURTARMA EKİPLERİ VE İTFAİYE ALARMA GEÇTİ

Patlama ihbarı üzerine tesisteki itfaiye ekipleri alarm durumuna geçirilirken, ambulanslar sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği bölümde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, yaralı işçi ilk müdahalenin yapılabilmesi için Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

TESİSTE BİN 353 KİŞİ ÇALIŞIYOR

TÜPRAŞ verilerine göre Aliağa Rafinerisi´nde 1353 kişi çalışıyor. 1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi. Verilere göre, İzmir Rafinerisi´nde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı yapıldı.

KAYMAKAMDAN PATLAMA AÇIKLAMASI

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Tüpraş Aliağa Rafinerisi´ndeki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, ?Sabah saatlerinde depolama alanındaki nafta tankında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Şu an herhangi bir yangın ve yayılma riski yok. Adli bir vaka. Gerek polis, gerekse savcılık soruşturma başlattı. Zaten Tüpraş´ın kendi teknik ekipleri yeterli, ancak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de bölgeye sevk edildi. Şu an üretim devam ediyor. Ancak, içeriye araç girişi yok? dedi.

TÜPRAŞ´TAN AÇIKLAMA

Patlamanın neden meydana geldiği konusunda ise TÜPRAŞ´tan bir açıklama geldi. TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 kişinin de patlamadan etkilendiği bildirildi. Açıklamada, "TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Ürün Tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında yüzer tavanlı nafta tankında gaz sıkışmasına bağlı patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarımızdan 5 kişi patlamadan etkilenmiştir. Rafineri Teknik Emniyet ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Rafineri Arama Kurtarma ekiplerimizce ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen çalışanlarımızdan 4´ü ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve yaşamını yitirmiştir. Bir çalışanımız ise hafif yaralı olarak tedavi altındadır" denildi.  

Kaynak: DHA



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet