TÜPRAŞ’ta Neler oluyor?

TÜPRAŞ’ta Neler oluyor?

RAFİNERİDE ÇALIŞAN HER BİRİ 5-10 YILLIK 7 İŞÇİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisinde neler oluyor, dedirtecek bir gelişme yaşardı Rafineride çalışan 7 işçinin işine son verildi. İşten çıkarılan işçilerin İşçilerin haklarını aramak için hukuki süreç başlattıkları, Tüpraş’ın diğer rafinerilerinden de çok sayıda işçinin işine son verildiği öğrenildi.

İŞ VEREN HİÇ BİR GEREKÇE GÖSTERMEDİ

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'nde sendikalı yedi işçinin işine son verildi.  Rafineri’de her biri ortalama 5-10 yıllık işçi olan 7 kişinin işine son verildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden tazminatları ödenmek kaydıyla “sizinle çalışmak istemiyoruz” diyerek işine son verilen işçiler hukuki süreç başlatırken diğer içlilerden ve işçilerin bağlı bulundukları sendikadan her hangi bir olumlu veya olumsuz girişimin yapılmadığı ileri sürüldü.  

DİĞER RAFİNERİLERDE DE AYNI UYGULAMA

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisinde uygulanan işten çıkarma hadisesinin diğer rafinerilerde de uygulandığı dikkat çekerken buralarda hem işçiler hem sendika hem de bazı sivil örgütlerince uygulamaya itiraz edildiği kaydedildi. İzmir'deki TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'nde, işten çıkarılan işçilerin yanı sıra 22 işçinin kartlarına el konulduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU

İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması"na göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 136,8 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu seçildi.

LİSTEDEKİ SIRALAMADA EN ÜSTE YER ALIYOR

Araştırmaya göre, TÜPRAŞ üretimden satışlarda 136,8 milyar lirayla listede ilk sırayı alırken, Ford Otomotiv 67,3 milyar lirayla yine ikinci sırada yer aldı. Bu yıl üçüncü sırada yer alan sanayi kuruluşu değişti. Geçen yıl Oyak-Renault'nun yer aldığı üçüncü basamağa 55,2 milyar liralık üretimden satışla "Star Rafineri" yükseldi.

 

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız