Türk kültürüyle yetişen hiçbir çocuk yıkılmaz

Türk kültürüyle yetişen hiçbir çocuk yıkılmaz

ÇOCUKLAR, BİR MİLLETİN GELECEĞİNİN EN ÖNEMLİ GARANTİSİDİR

Türk kültürüyle yetişen hiçbir çocuk yıkılmaz

Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Göktürk Kolejindeki programa katılan MHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Melike Boran İsmailoğulları, ?Siz çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Sizler, ayakları yere basan, mantıklı, bilime ve sanata değer veren Türk Kültürünün gerektirdiği bilinçle yetişen bireyler olduğunuz sürece bizi yıkabilecek hiçbir güç göremiyorum? dedi. 

ÇOCUKLAR, BİR MİLLETİN GELECEĞİNİN EN ÖNEMLİ GARANTİSİDİR

Çocukların, bir milletin geleceğinin en önemli garantisi olduğuna vurgu yapan İsmailoğulları, ?Bizler ancak çocuklarımızın kaderlerine terk edilmesine izin vermeyerek, yapılan yatırımın yarınlara yapıldığının bilinciyle, çocuklarımıza sağlıktan spora, eğitimden kültür ve sanata tüm imkânlar sunarak ve her türlü hak ihlaline ve istismara karşı korunmaları sağlayarak geleceğimize güvenle bakabiliriz. Türk Milletinin güçlü geleceğinin mimarı olan çocuklarımızın hakları Türk Kültürünün teminatı altındadır. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlarım? diye konuştu.

BALOĞLU VE ABALI´NIN TEŞVİKLERİYLE

?İl Başkanımız Erdal Baloğlu ve Merkez İlçe Başkanımız Murat Abalı´nın sosyal konular karşısındaki hassasiyetleri, Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Teşkilatının tüm üyelerini bu konularda projeler üretmeye teşvik etmektedir? diyen MHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Melike Boran İsmailoğulları, ?Parti teşkilatımızın birkaç yıldır sürdürdüğü ?Asil Kanını Kirleten Uyuşturucuya Dur! ve ?Kadına Şiddete Dur!´ gibi programların devamı elbette gelecektir. Ve programların en önemlileri de siz kıymetli çocuklarımız için olacaktır? şeklinde konuştu.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ EN ÇOK ÇOCUKLAR ÜZERİNDE GÖRÜLÜYOR!

Çocuk haklarının insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konu olduğunun altını çizen İsmailoğulları, ?Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek, müdahale edilmesi daha zor bir şekilde yer almaktadır. Dünyanın her noktasında savaşlar, çatışmalar devam ediyor. İnsanlara yönelik, insan haklarını ve onurunu hiçe sayan işkenceler ve mezalimler devam ediyor. İnsan haklarını tüm dünyaya ilan eden Uluslararası Af Örgütünün belirttiğine göre az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, birçok olumsuz etken olumsuz etken dâhilinde, çocuk hakları ihlalleri daha büyük boyutlarda olmaktadır. Tüm bu sebeplerle çocuk hakları büyük bir önem taşımaktadır? diye konuştu.

ÇOCUKLARA BAYRAM ARMAĞAN EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE, TEK LİDER ATATÜRK

Çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülkenin Türkiye, ilk ve tek liderin de Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden MHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Av. Melike Boran İsmailoğulları, ?Dünyada emsali görülmeyen bir çocuk sevgisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan etmek ne denli bir engin gönüllülüktür, varın siz karar verin. Ulu Önderimizi de bu vesileyle bir kez daha anıyorum? şeklinde konuştu.

ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ

20 Kasım 1989 tarihinde biz de dâhil 193 ülkenin imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesine göre her bireyin 18 yaşına kadar çocuk olarak kabul edildiğine değinen İsmailoğulları, bunun çiğnenmesini mazur gösterecek herhangi bir açıklamanın geçerliliği olmadığını özellikle vurguladı. İsmailoğulları, bu sözleşmede yer alan vazgeçilmez hakları şu temel başlıklar altında sıraladı:

 

- Bir isme ve vatandaşlığa sahip olma ve bunu koruma hakkı

- Yaşama ve gelişme hakkı

- Sağlık hizmetlerine erişim hakkı

- Eğitime erişim hakkı

- İnsana yakışır bir yaşam standardına erişim hakkı

- Eğlence, dinlenme ve kültürel etkinlikler için zamana sahip olma hakkı

- İstismar ve ihmalden korunma hakkı

- Uyuşturucu bağımlılığından korunma hakkı

- Ekonomik sömürüden korunma hakkı

- İfade özgürlüğü hakkı

- Düşünce özgürlüğü hakkı

- Dernek kurma özgürlükleri hakkı

- Çocukların kendileriyle ilgili konularda görüşlerini dile getirme hakkı

- Özel gereksinimleri olan çocukların hakları

- Engelli çocukların hakları

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Programın sonunda çocuklardan gelen soruları cevaplayan İsmailoğulları, ?Çocuklarımızın bu kadar bilinçli olmaları beni çok mutlu etti. Onları bilgilendirmek, meraklarını gidermek ve onlarla vakit geçirmekten mutluluk duydum? ifadelerine yer verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti